Premjerės kritika buvusiai Vyriausybei: nesusitarė dėl elektros iš Baltarusijos draudimo metodikos

Premjerė Ingrida Šimonytė sako apgailestaujanti, kad buvusios Vyriausybės kadencijos metu nebuvo sutarta dėl tvarios metodikos, kuri būtų padėjusi užkardyti elektros iš Baltarusijos atominės elektrinės (AE) patekimą į Lietuvą.

„Šiandien su apgailestavimu galime konstatuoti, kad praėjusios Vyriausybės kadencijos metu nebuvo sutarta dėl metodikos, kuri atlieptų Lietuvoje galiojantį įstatymą, draudžiantį Baltarusijos AE energijos pirkimą“, – teigė ji žurnalistams po antradienį vykusio Elektros energetikos sistemos sinchronizacijos komisijos posėdžio.

Anot I. Šimonytės, posėdžio metu daugiausia buvo diskutuojama apie Baltarusijos AE, komisijos nariams buvo pristatyta medžiaga, statistika ir duomenys apie tai, kokie elektros srautai bei kokiais pjūviais pasiekia Baltijos šalių rinkas, kokių pasekmių tai turi.

Premjerė teigė, kad su Latvija ir Estija bus siekiama sutarti dėl naujų trišalių sprendimų.

„Buvo aptartos nuostatos, kurias Lietuva ketina pristatyti savo kolegoms Latvijoje ir Estijoje, ir siūlyti suderintus trišalius sprendimus, kurie leistų išspręsti dabar kylančią problemą.

Nuo pat Vyriausybės darbo pradžios esame indikavę savo partneriams, kad tikrai norėsime prie šių klausimų grįžti, nes tie susitarimai, kuriuose mes nedalyvavome, kurie vyko praėjusiais metais ir kur tikrai savo pasiūlymų pateikti neturėjome galimybės, nėra tai, kas turėtų būti pagal trišalio bendradarbiavimo principus. Dėl to manome, kad diskusijos turi vykti“, – tikino ji.

I. Šimonytė taip pat teigė, kadį Lietuvą ir toliau patenkanti nesaugi elektra iš Baltarusijos kelia grėsmę šalies sinchronizacijos su kontinentine Europa spartai.

„Matome keletą labai didelių rizikų šalia tos, kad paties įstatymo yra nesilaikoma – matome riziką ir sinchronizacijos projektui, kadangi įvyko tokia desinchronizacija, kai dalį Vakarietiško, Europietiško elektros srauto mūsų rinkoje, deja, pakeitė Baltarusijos AE elektra. Tai tikrai nėra tai, kas atitinka Lietuvos ar ES interesus“, – tikino ji.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aha )))))

Aha ))))) portretas
Ir vėl konservyno DRAUDIMŲ metodika ? :))) Užknisote , atvirai .....Latviai sugeba vaikams po 500 eurų skirti , pensininkams ir neįgaliems papildomai duoti po 200 eurų , valdant 2008 - 2012 metų krizę pasiskolinti pigiau , nei Šimonytės ir Kubiliaus 9,5 % ir nekvaršina galvos dėl Astravo , jei tai naudinga jų valstybei ir žmonėms ? O ką daro Šimonytė vėl ieško " kaltų valstiečių " taip kaip sėdėdami opozicijoje nuolat darė ? Dergė dergė dergė ....Kada " valstiečiai " pensininkams , neįgaliems skyrė po 200 eurų konservynas rėkė " kyšis " ? Valstiečiai buvo numatę dar skirti 13 pensiją ir išmokas , bet tik atėję į valdžią Šimonytės konservatoriai su liberaliai laisvais , nepatvirtino tų išmokų ? !!!!! Bjauru jau matyti kas vyksta Lietuvoje , o apie jų rinkėjus net galvoti sudėtinga kas buvo jų galvose ....

Nurymkit

Nurymkit portretas
vieną kart jūs dėlto Astravo - jis pastatytas ir bus. Nugriaut jo nieks nesiruošia..Geriau imkitės derinti reikalus dėl jų pigios elektros Lietuvai importavimo TIESIOGIAI iš gamintojo o ne kaip visada per tarpininkus.

Anonimas

Anonimas portretas
Kai pradejo statyti tai Kubilius su chebra aplinkui su dviraciais vazinejo ir su Lukasenka bulbasu samagona lake. Na o landzberginiai YRA TARPININKAI elektros pirkime is Baltarusijos. Sitie pliurpalai apie blokavima - durniems baudziauninkams kad uzmaskuoti landzberginiu aferas.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių