Pereiti į pagrindinį turinį

Statybų priežiūros tvarka bus peržiūrima tik po nelaimės Latvijoje

2013-12-02 13:15
BNS inf.

Po nelaimės Rygoje, kai sugriuvo prekybos centras "Maxima", bus peržiūrima Lietuvoje veikianti statybų priežiūros tvarka.

K. Kavolėlio / BFL nuotr.

Po nelaimės Rygoje, kai sugriuvo prekybos centras "Maxima", bus peržiūrima Lietuvoje veikianti statybų priežiūros tvarka.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis sudarė darbo grupę, kuriai pavedė išanalizuoti nelaimės Rygoje priežastis ir peržiūrėti dabartinės statybų darbų priežiūros tvarką. Darbo grupė taip pat privalės pateikti pasiūlymus, kaip užtikrinti, kad Lietuvoje panašios nelaimės neįvyktų, pirmadienį pranešė Aplinkos ministerija.

"Būtinai užmegsime konstruktyvų dialogą su kolegomis iš Latvijos – būtina išsiaiškinti tikrąsias nelaimės Rygoje priežastis. Be abejonės, tragedija Latvijoje sujudino ir Lietuvos statybų sektorių, bet negalime sau leisti vadovautis emocijomis. Reikia viską atsargiai peržiūrėti ir priimti konstruktyvius sprendimus", – sako aplinkos ministras V.Mazuronis.

Darbo grupei pavesta peržiūrėti projektavimo, derinimo, leidimų išdavimo srities, statybos darbų, jų priežiūros, darbų priėmimo srities, taip pat pastatų eksploatavimo ir remonto srities reguliavimą.

Rygos "Maxima" stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti. Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis praėjusią savaitę priėmė politinę atsakomybę ir atsistatydino.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų