Pereiti į pagrindinį turinį

Su ES parama kitiems metams patartina neskubėti

2013-10-14 08:19
BNS inf.
Priimamos paraiškos paramai gauti įgyvendinant projektą „Pradėk verslą“
Priimamos paraiškos paramai gauti įgyvendinant projektą „Pradėk verslą“ / T. Urbelionio/ BFL nuotr.

Į 2014 metų biudžetus įmonėms įtraukti lėšų iš naujų europinių projektų neverta, kadangi jie įmones realiai pasieks tik 2015 metais, o išimtis gali būti statybininkai ir tiekėjai, kurie kitąmet planuoja dalyvauti daugiabučių renovacijoje, aplinkos projektuose ir europinio geležinkelio tiesimo darbuose, pirmadienį informuoja "Verslo žinios".

Europos Sąjungos (ES) biudžeto ir finansų politikos ekspertas ir viešosios įstaigos "Europos socialiniai, teisiniai ir ekonominiai projektai" (ESTEP) valdybos pirmininkas Klaudijus Maniokas prognozuoja, kad derybos dėl ES 2014-2020 metų lėšų paskirstymo dar kurį laiką užsitęs, o lėšoms paskirstyti Lietuvoje reikalingos procedūros bus patvirtintos tik kitąmet.

Jis atkreipia dėmesį, kad įmonės dar gali pretenduoti į ES struktūrinės paramos 2007-2013 -ųjų likučius, kuriuos panaudoti galima dar iki 2015-ųjų pabaigos. Finansų ministerija nurodo, kad nepanaudotos lėšos iš ES struktūrinės paramos 2007-2013 metų šiuo metu siekia 1,8 mlrd. litų ir sudaro 7,8 proc. visų periodui skirtų lėšų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų