Pereiti į pagrindinį turinį

Susirasti geram darbui vien skelbimų paieškų ir CV siuntimo negana

2013-09-03 11:00
DMN inf.
Nesusitarus dėl kolektyvinės sutarties, kultūros ir socialiniai darbuotojai ruošiasi streikui
Nesusitarus dėl kolektyvinės sutarties, kultūros ir socialiniai darbuotojai ruošiasi streikui / Scanpix nuotr.

Dažnas jaunuolis skundžiasi situacija, kai patenkama tarsi į užburtą ratą, kuomet darbdaviai nepriima į darbą be patirties, o patirties neįgyjama be darbo,  todėl Lietuvos verslo darbdavių konfederacija (LVDK) siūlo sprendimą ir įgyvendina projektą „Savanorystė – pirmas žingsnis sėkmingos karjeros link“.

Pasak projekto partnerės, Lietuvos jaunimo organizacijų tarybos (LiJOT), prezidentės Loretos Senkutės, dalyvavimas savanoriškoje veikloje – tai puiki alternatyva jauniems žmonėms įgyti būtinos darbinės patirties, gauti rekomendacijų ir rasti naudingų pažinčių.

LVDK įgyvendinamo projekto „Savanorystė – pirmas žingsnis sėkmingos karjeros link“ tikslas – plėtoti neformaliojo švietimo paslaugų pasiūlą ir prieinamumą nedirbančio jaunimo tarpe bei didinti užimtumo ir socializacijos formų įvairovę, taip įtraukiant jaunimą į aktyvią darbo rinką. „Šiuo projektu siekiame padėti jauniems ir nedirbantiems žmonėms atrasti savo karjeros kelią bei lengviau integruotis darbo rinkoje. Kiekvienam į projekto veiklas įsitraukusiam jaunuoliui bus organizuojama ne mažiau  nei 200 valandų savanoriška veikla, po kurios kiekvienas savanoris dalyvaus 3 dienų trukmės mokymuose savo gebėjimų pažinimo ir karjeros planavimo temomis, bei gaus įgytą patirtį patvirtinantį sertifikatą. Įrašas CV apie turimą patirtį bei rekomendacijos, manau, tikrai atkreips būsimų darbdavių dėmesį.“,– dėsto LiJOT Prezidentė L. Senkutė. 

Projektą įgyvendinančios LVDK vadovas Danas Arlauskas tikina: „Norint pasiekti karjeros aukštumų, būtina išsikelti tokio pat lygio tikslą ir tik didžiulės kantrybės dėka galima jį pasiekti. Kuo anksčiau tikslas apsibrėžiamas, tuo sėkmingesni rezultatai. Visgi tenka pastebėti, kad daugelis jaunų žmonių jau mokyklos suole ar universitete įgyja daug teorinių žinių, bet negauna pakankamai praktinių įgūdžių ir, pakliuvę į darbo rinką, sunkiai randa sau vietą joje. Žvelgdamas iš verslo pusės, galėčiau teigti, kad dalyvavimas savanoriškoje veikloje – praktiškas sprendimas, kuris šiuos skambius žodžius gali paversti  realybe. Tai priemonė jaunimui įgyti vienokią ar kitokią kvalifikaciją ir  prisitaikyti prie darbo rinkos poreikių“.

Projekte gali dalyvauti asmenys, kurie yra 14-29 metų amžiaus, šiuo metu nedirba ir nesimoko. Norint dalyvauti projekte tereikia užsiregistruoti savanorysčių paieškos ir organizavimo sistemoje savanoryste.gerapraktika.lt ir pateikti paraišką pasirinkus vieną iš plataus spektro savanorysčių skelbimų.

„Įkvėpti anksčiau sukurto praktikų organizavimo portalo gerapraktika.lt sėkmės, nusprendėme, kad portalas, skirtas išskirtinai savanoriams ir savanorių ieškančioms organizacijoms, bus dar viena erdvė, suteikianti jaunimui priemones siekti jau užsibrėžtų karjeros planų arba juos atrasti,“ – teigia projekto koordinatorius Ilja Malkin.  Registruotis sistemoje „Gera praktika savanoriams“ gali visi savanoriška veikla besidomintys žmonės bei organizacijos.

Ši savanorysčių paieškos ir organizavimo sistema yra skirta patogiam  savanoriškos veiklos organizavimui organizacijoms ir savanoriams. Sistema savanoryste.gerapraktika.lt suteikia patogius įrankius savanoriams ieškoti savanoriškos veiklos praktikų įvairiose organizacijose, o organizacijoms – lengviau ir patogiau organizuoti savanorių paieškos ir atrankos procesus.

„Projekte turėtų dalyvauti visi jauni žmonės, kurie šiuo metu neranda sau padoraus darbo. Siekiame, kad jie įgytų  teorinių ir praktinių žinių kiekį bei įgautų būtinos patirties, kuri  leistų jiems tapti įdomiais darbdaviams ir taip pradėti savo karjerą. Mes siekiame, kad visi šiame projekte dalyvaujantys jaunuoliai įgytų gebėjimų tapti ne trumpalaikiais darbo rinkos dalyviais, o galėtų susiplanuoti ilgalaikę darbinę veiklą,“ – taip pagrindinę projekto idėją apibūdina D. Arlauskas, tikėdamasis nemažo jaunuolių susidomėjimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų