Taksistai Seimo prašo sureguliuoti pavežėjimo paslaugų rinką

  • Teksto dydis:

Vežėjų profesinė sąjunga „Solidarumas“ reikalauja, kad valdžia teisiškai sureguliuotų pavežėjimo paslaugų rinką ir nustatytų vienodas veiklos sąlygas. Taip pat prašoma griežčiau kontroliuoti šias paslaugas savais automobiliais be taksometrų teikiančius asmenis.

Vilniaus taksistų trečiadienį surengtoje protesto akcijoje Vilniuje dalyvavo iki 100 taksi automobilių - jie važiavo nuo Žalgirio stadiono Gedimino prospektu iki Seimo. Profsąjungų atstovai neišsakė savo reikalavimų Seimo nariams, tačiau jie išdėstyti Seime registruotoje peticijoje. 

„Išdalinta automobiliams 60 vėliavėlių, bet ne visiems užteko“, - BNS sakė Vilniaus taksi įmonių profesinės sąjungos pirmininkas Gediminas Sabaitis, paklaustas, kiek taksi automobilių prisijungė prie akcijos.

„Kelių neblokavome, šviesoforų signalų paisėme, taksi kolonos važiavimui savivaldybės leidimą turėjome “, - teigė G.Sabaitis.

Lietuvos vežėjų profsąjungoms Europos ekonomikos ir socialinių reikalų komitete (konsultacinė Europos Sąjungos institucija - BNS) atsovaujanti Daiva Kvederaitė BNS informavo, kad Susisiekimo ir Ūkio ministerijos yra susitarusios sudaryti tarpžinybinę darbo grupę, kuri analizuotų taksi verslo situaciją.

„Susisiekimo ministerijai kelia susirūpinimą ir tai, kad „Uber“ ne tik teikia keleivių pavėžėjimo paslaugas, bet ir vykdo tarpmiestinį keleivių ir krovinių pervežimą“, - BNS sakė ji.

Profesinės sąjungos, be to, siekia, kad valstybinės institucijos atliktų tyrimus dėl galimai neteisėtų taksi paslaugų, išsiaiškintų nuslėptus mokesčius. Parlamentarų prašoma pakeisti įstatymus, reglamentuojančius taksi veiklą, kad jie „atitiktų šių dienų informacinių technologijų pokyčius“.

Taksi paslaugų teikėjų asociacija skaičiuoja, kad taksi veiklą imituojantys automobiliai be plafonų ir taksometrų perėmė maždaug trečdalį klientų. Profesinės sąjungos jau kreipėsi į Konkurencijos tarybą ir Valstybinę darbo inspekciją su prašymais aiškintis, ar „Uber“ ir kitos įmonės, kurių vairuotojus galima išsikviesti per specialias programėles, dirba legaliai ir atitinka konkurencijos reikalavimus.  


Šiame straipsnyje: SeimastaksistaitaksiSolidarumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių