Tarp būsimųjų IT specialistų – ir įmonių vadovai, ir emigrantai

  • Teksto dydis:

Šiuo metu Lietuvoje yra tūkstančiai laisvų darbo vietų IT specialistams, todėl daugybė lietuvių, nepriklausomai nuo amžiaus ir turimo išsilavinimo, vėl sugrįžta į mokyklinį suolą. Įgiję naujų žinių, jie galės užpildyti laisvas darbo vietas IT rinkoje.

Socialiai atsakingo verslo iniciatyva Lietuvoje vyksta profesiniai mokymai, kurių metu pačias įvairiausias profesijas turintys žmonės gali persikvalifikuoti ir įgyti naują bei šiuo metu Lietuvoje itin paklausią programinės įrangos testuotojo specialybę.

Tarp dalyvaujančių naujoje nemokamoje mokymų programoje yra ir 53 metų nedidelės logistikos įmonės vadovas, ir 36-erių buvęs emigrantas, neseniai grįžęs į Lietuvą po aštuonerių metų praleistų Anglijoje, ir daug metų nekilnojamojo turto rinkoje išdirbusi moteris, kuri, pradėjusi mokytis testuotojos specialybės, dabar ruošia namų darbus kartu su savo trečiaklase dukra.

Poreikį padiktavo rinka

“Prognozuojama, kad 2020 metais net tokiose kompanijose, kaip automobilių gamintojas BMW, 50 proc. visų darbuotojų sudarys IT specialistai. Tad jūs pasirinkote labai paklausią profesiją - IT specialistų poreikis ir toliau didės. Tai yra neišvengiama”, - sakė UAB “Tieto Lietuva” generalinis direktorius Tomas Vitkus, kreipdamasis į gausų būrį būsimųjų programinės įrangos testuotojų, išdrįsusių iš esmės pakeisti profesiją ir  išeiti iš savo turimų darbų, kad pasinaudotų išskirtine galimybe įgyti rinkoje trūkstamų gebėjimų ir įsilieti į IT specialistų gretas.

Iš verslo iniciatyvos reaguoti į rinkos porekius ir prisidėti prie IT specialistų rengimo atsiradusi programa – “Infobalt Tech City akademija” – jau paruošė daugiau nei keturiasdešimt JAVA programavimo specialistų, o nuo rugsėjo ruošia dar beveik trisdešimt programinės įrangos testuotojų. Mokymai vyksta kasdien Vilniaus technologijų ir verslo profesinio mokymo centre.

Pasak programos partnerės “Tieto Lietuva” generalinio direktoriaus T.Vitkaus, mokymų programa yra paremta praktiniais įgūdžiais ir šiuolaikinėmis technologijomis. Mokymus veda patys įmonių darbuotojai – “Tieto Lietuva” ir kitų IT bendrovių aukštos kvalifikacijos IT specialistai.

“Tai labai reikalingas projektas, kurio poreikį padiktavo pati rinka – šiuo metu Lietuvoje turime tūkstančius laisvų darbo vietų įvairaus profilio IT specialistams. Tai daugybė gerai apmokamų ir perspektyvių darbo vietų. Prognozuojame, kad jų skaičius vis didės”, - teigė T.Vitkus.

Pasak vadovo, pagal vidutinio atlyginimo dydį IT sektorius Lietuvoje yra antroje vietoje ir nusileidžia tik bankų sektoriui.

Socialiai atsakingo verslo projektas suteikia galimybę kiekvienam lietuviui, nepriklausomai nuo amžiaus ir išsilavinimo, nemokamai įgyti programinės įrangos testuotojo specialybę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių