Pereiti į pagrindinį turinį

Taupančios valstybės moterims nurėžia daugiau biudžeto lėšų nei vyrams

2013-09-13 10:30
LRT radijas, LRT.lt
Tyrimas: ar moteris turi aukoti darbą dėl šeimos
Tyrimas: ar moteris turi aukoti darbą dėl šeimos / Shutterstock nuotr.

Lyčių lygybės specialistai teigia, kad pastaruoju metu pagerėjo požiūris į moteris politikoje ir joms vis dažniau skiriami aukšti postai. Tačiau, pasak ekspertų, pastebima ir neigiama tendencija: taupymo politiką vykdančios valstybės moterims nurėžia daugiau biudžeto lėšų nei vyrams.

Šie bei kiti klausimai aptariami šiandien Vilniuje vykstančioje konferencijoje. Joje dalyvauja apie 100 atstovų iš visos Europos Sąjungos (ES).

Europos lyčių lygybės instituto direktorė Virginija Langbakk sako, kad didžiausia problema išlieka statistinių duomenų trūkumas, todėl sunku įvertinti pokyčius.

„Lietuvos ir kitų šalių statistika turi turėti didesnį duomenų pasirinkimą tam, kad vyriausybinės struktūros galėtų ministerijoms pateikti [duomenis], ar iš tikrųjų valstybinis biudžetas davė naudos tik kažkokiai visuomenės grupei, ar tai, kuriai labiau reikėjo. Tai – labai didelė spraga. Mes, aišku, paruošime ataskaitą su tiksliais visų šalių teigiamais ir neigiamais poslinkiais. Ji bus atiduota Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai, kuri yra pagal pateiktus skaičius ruoš išvadą. Vėliau Ministrų taryboje bus priimamos politinės išvados", – LRT radijui sakė V. Langbakk.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų