Teismas: Konkurencijos taryba vairavimo mokyklas nubaudė pagrįstai

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) patvirtino, kad Konkurencijos taryba pagrįstai nubaudė vairavimo mokyklas bei Lietuvos vairuotojų mokymo ir kvalifikacijos kėlimo mokyklų asociaciją (LVMA) už kartelinius susitarimus ir skyrė adekvačias baudas.

Kaip skelbiama pranešime, tyrimą atlikusi Konkurencijos taryba 2018 metų gruodį paskelbė, kad 26 vairavimo mokyklos ir LVMA derino įkainius už vairavimo mokymo paslaugas Vilniuje, Kaune bei Jurbarke.

Pranešama, kad iki 2016 metų balandžio B kategorijos vairavimo kursų kaina sostinėje svyravo nuo 270 iki 419 eurų, o C, CE ir D kategorijų – nuo 480 iki 732 eurų. Susitarimą sudariusių Vilniaus vairavimo mokyklų įkainiai nuo 2016 metų liepos gerokai pakilo ir tapo beveik vienodi: B kategorijos kursų kaina siekė apie 500 eurų, C, CE ir D – nuo 700 iki 1100 eurų. Vairavimo mokyklų paslaugos sostinėje ėmė pigti 2018 metų vasarą, Konkurencijos tarybai įtariamiems pažeidėjams išsiuntus tyrimo išvadas.

Už konkurenciją ribojantį susitarimą pažeidėjoms skirtos baudos nuo 1,5 tūkst. iki 129,3 tūkst. eurų – iš viso 574, 4 tūkst. eurų.

Konkurencijos tarybos nutarimą apskundė 13 vairavimo mokyklų ir LVMA. Bylą išnagrinėjęs VAAT atmetė pareiškėjų skundus ir konstatavo, kad Konkurencijos taryba tinkamai įvertino visas faktines tyrimo aplinkybes ir pagrįstai skyrė baudas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dabar eilė

dabar eilė portretas
bausti Regitrą už monopoliją ir neatitinkančias paslaugų kainas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių