Pereiti į pagrindinį turinį

Turtingiausių Lietuvos verslininkų kišenės dar labiau išsipūtė

2016-07-29 07:42
BNS inf.

Trisdešimties turtingiausių Lietuvos verslininkų bendra turto vertė šiandien jau didesnė už Kirgizijos, Moldovos ar Mauritanijos metinį bendrąjį vidaus produktą - bendras žurnalo "Veidas" turtuolių sąraše esančių verslininkų turtas sudaro 4,8 mlrd. eurų.

Scanpix nuotr.

 Palyginimui, Lietuvos biudžeto pajamos be Europos Sąjungos paramos 2016-aisiais yra 7,3 mlrd. eurų, o visas valstybės bendrasis vidaus produktas pernai siekė 37,2 mlrd. eurų, rašo savaitraštis.

Per metus "Veido" sąraše esančių turtingiausių asmenų turto vertė padidėjo maždaug puse milijardo eurų, arba beveik dešimtadaliu, nors bendra šalies ekonomika augo tik 1,7 proc, ir tai buvo mažiausias Lietuvos bendrojo vidaus produkto padidėjimas per penkerius metus.

Šeštus metus iš eilės turtingiausiųjų sąrašo aukščiausioje pozicijoje esantis šiuo metu Londone gyvenantis Nerijus Numavičius po "Achemos" vadovo Bronislovo Lubio mirties neturi rimtos konkurencijos - jo turto vertė daugiau nei tris kartus viršija artimiausių verslininkų bendrą turtą ir tebėra vienintelis Lietuvos milijardierius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų