Turto banko vadovas: biudžetines įstaigas turime pratinti prie hibridinio darbo modelio

Turto bankui atnaujinus patalpas Vilniuje ir numačius tik 60 proc. reikalingų darbo vietų, jo vadovas Mindaugas Sinkevičius sako, kad biudžetinės įstaigos turi būti pratinamos prie hibridinio darbo modelio.

„Kolegos mane įtikino, kad nekilnojamo turto valdyme valstybėje norint padaryti tikrąjį proveržį mes turime pratinti mūsų klientus, biudžetines įstaigas, prie to tikrojo hibridinio darbo, kad darbo vietų realiai būtų turima daug mažiau negu turima darbuotojų“, – biuro atidaryme pirmadienį sakė M. Sinkevičius.

„Tai vienas iš pagrindinių argumentų, kad mes įtikinėdami mūsų klientus turime turėti savo patirtį, būti išsibandę, žinoti pliusus, minusus ir tada iš tikrųjų galėsime galbūt lengviau įtikinti mūsų biudžetinių įstaigų darbuotojų vadovus, kad tai yra logiška ir tinkama“, – pridūrė jis.

Man atrodo, suteikiant tas galimybes matome, kad darbas nenukenčia.

Turto bankas skelbia, kad atnaujintame biure Kęstučio gatvėje numatyta tik 60 proc. reikalingų darbo vietų, o darbas bus organizuojamas hibridiniu būdu.

Iki šiol Turto bankas buvo įsikūręs dviejuose biuruose sostinės Vilniaus bei Kęstučio gatvėse. M. Sinkevičius vėliau BNS teigė, jog atnaujinus patalpas Kęstučio gatvėje įstaiga visiškai išsikels iš Vilniaus gatvėje buvusio biuro – jo patalpos dar šiemet turėtų būti parduodamos aukcione.

„Šitame ofise (Kęstučio gatvėje – BNS) anksčiau dirbo 75 žmonės, Vilniaus gatvėje dirbo apie 80 žmonių. Mes nusprendėme čia įkurti papildomai 45 vietas ir dabar čia yra apie 130 darbo vietų ir iš Vilniaus gatvės ofiso visiškai išsikėlėme, kurį parduosime“, – BNS sakė Turto banko vadovas.

Pasak jo, Kęstučio gatvėje esančio biuro atnaujinimas kainavo apie 1,5 mln. eurų, tuo metu pardavus Vilniaus gatvėje turėtas patalpas tikimasi gauti apie 4 mln. eurų.

Anot M. Sinkevičiaus, planuojama, kad darbas atnaujintose patalpose Kęstučio gatvėje kasmet leis sutaupyti iki 100 tūkst. eurų. 

Finansų ministrė Gintarė Skaistė teigė, jog modernizuotos Turto banko patalpos taps pavyzdžiu ateityje tvarkantis su valstybei priklausančiu turtu, taip pat atnaujinant Goštauto kvartalą, kuriame turėtų įsikurti dalis ministerijų.

„Jeigu pandemija parodė, kad nuotolinis darbas yra galimas ir galimas didele apimtimi, ir matome, kad pandemijai netgi iš esmės pasibaigus žmonės linkę likti namuose ir didelė dalis žmonių nori dirbti hibridiniu būdu – dalį laiko darbe, dalį namuose. Man atrodo, suteikiant tas galimybes matome, kad darbas nenukenčia“, – atidarymo metu sakė G. Skaistė.

„Tai reiškia, kad tokiu būdu mes tikrai galime sutaupyti, ir sutaupyti ne tik valstybės resursų išlaikant turtą, bet taip pat sudarant žmonėms geresnes sąlygas dirbti taip, kaip jie norėtų“, – teigė ministrė. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Realiai bus taip

Realiai bus taip portretas
Dirbs tik neturintys blato ir stogo, o konservatnykai tik kelliaus po pasauli uz valdiskas lesas ir nakasinsis.

patarimas

patarimas  portretas
nelabai suprantu ka biudzetines istaigos daro?...is tuscio i kiaura pilsto? seiimas ir ministrai prisigalvoja ivairiu istatymu kurie vienas kitam priestarauja, man lietuvos istatymai su vykdomaja ir leidziamaja organais asociajuojasi su lopas ant lopo bulviu maisu...realiai valstybes valdymui kokybiskam uztenka 2x maziau biurokratu negu yra dabar. todel kad gyvename IT amziuje...viskas automatizuota. Geras pavyzdys kaip valstybe dirba...9 proc PVM ne elektrai, kurui, maistui ir pan. o KONCERTAMS, SPA,KAVINEMS,RESTORANAMS,VIESBUCIAMS...tikrai matau kaip reikia siems verslams pagalbos siuo metu :D....bet va apie maisto kainas kiekviena diena ir zmones ir spauda sneka... o kad 21 proc yra vienodai sviecia valstybes istatymu leidejams konservatoriu ir liberalu valdziai...bet laikinai galejo ta padaryti...bet bet bet...

Ko gero

Ko gero portretas
toks ten ir darbas, jeigu jį galima atlikti netgi gulint Ispanijos pliaže.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių