Pereiti į pagrindinį turinį

Tverečiaus pasienio punktą siekiama paversti tarptautiniu

2013-12-19 09:56
V. Skaraičio/BFL nuotr.

Pasienyje su Baltarusija esantį Tverečiaus pasienio punktą elektroninių inžinerinių sprendimų bendrovė „Fima“ už 13,416 mln. litų pavers tarptautiniu postu, skirtu lengviesiems automobiliams. Pasak Pasienio kontrolės punktų direkcijos vadovo Arnoldo Tvaronavičiaus, statybos yra pirmas žingsnis, nes naują punkto statusą dar reikės suderinti su Baltarusijos institucijomis.

„Valstybės žinios“ pranešė, kad „Fima“ laimėjo direkcijos skelbtą statybos rangovo konkursą.

„Yra tarpvalstybinis susitarimas, kad Tverečius ir Adutiškis bus tarptautiniai pasienio kontrolės punktai, kai abi šalys įrengs reikiamą infrastruktūrą. Tai yra pirmas žingsnis, po to jau Užsienio reikalų ministerija imsis darbo, įteisinant šį punktą kaip tarptautinį“, - BNS sakė A.Tvaronavičius.

Pasak jo, visos procedūros neturėtų trukti ilgiau nei statyba - tarptautinio punkto statusą Tverečiaus postas greičiausiai gaus 2015 metų pabaigoje.

„Jis statomas su tokia intencija, kad būtų tarptautinis lengviesiems automobiliams pasienio punktas. (...) Krovininiams automobiliams bus pritaikytas Adutiškis“, - sakė direkcijos vadovas.
Adutiškio punkto statybos rangovo konkursas turėtų būti paskelbtas kitąmet.

Direkcijos vadovas teigė, kad šiaurinėje pasienio su Baltarusija dalyje nėra nė vieno pasienio punkto.

„Bet kokia rekonstrukcija siekiama šį apkrovimą paskirstyti tolygiau, kad nebūtų tokių eilių, kokios yra šiandien. O sienos su Baltarusija šiaurinėje dalyje mes neturime nė vieno tarptautinio punkto, tai ta intencija yra, kad pastatytume nors pirmą tokį punktą“, - aiškino A.Tvaronavičius.

Pasak jo, dabartinė Tverečiaus pasienio punkto padėtis yra labai prasta ir neatitinka higienos normų.

„Tai, kas buvo, buvo blogiau, nei nieko nebuvo. Pastatai važiuojamojoje kelio dalyje neatitinka jokių higienos normų, nei vandens, nei kanalizacijos, o tie pastatai, kurie atsiras, jie jau pretenduos būti vadinami pasienio kontrolės punktu“, - tikino direkcijos vadovas.

„Fima“ nugriaus 88 kvadratinių metrų pastatą bei vietoj jo įrengs 574 kvadratinių metrų ploto pasienio postą, taip pat įrengs vandens gręžinį, apšvietimo tinklus bei atliks kitus darbus.
Kiti konkurso dalyviai neskelbiami.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų