Pereiti į pagrindinį turinį

TVF: Lietuva turi didinti mokesčius

2013-09-23 11:29
BNS inf.
Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Lietuvai jau laikas didinti pajamas, peržiūrint mokesčių politiką, mano Tarptautinio valiutos fondo misijos Lietuvoje vadovė Julie Kozack (Julija Kozak).

„Kaip ir praeityje, mes turime požiūrį į fiskalinės politikos reguliavimą. Dabar matome, kad Lietuva fiskalinę politiką daugiausiai reguliuoja, susikoncentruodami į išlaidų mažinimą. Ką norėtume pamatyti ateityje - pasikeitimai, didinant biudžeto pajamas“, - pirmadienį po susitikimo su premjeru ir finansų ministru spaudos konferencijoje sakė J.Kozack.

„Į tai įeina ir mokesčių didinimas - būtų galima didinti turto mokesčius - automobilių ir nekilnojamojo turto. Būtent juos, nes šie mokesčiai garantuoja stabilesnes pajamas ekonomikai neramiais laikais“, - pridūrė TVF atstovė.

Tačiau, anot premjero Algirdo Butkevičiaus, kadapie mokesčių pasikeitimus kol kas anksti kalbėti.

„Įstatymai kai kurie jau yra priimti, šiais metais mūsų tikslas buvo, kad likviduoti tam tikras išimtis, galiojusias mokestiniuose įstatymuose ir kai kurios mokestinės pataisos bus pateiktos su biudžetu, bet šiandien dar per anskti kalbėti. (...) Kryptis yra viena iš pagrindinių, kad likviduoti tam tikras paliktas mokestines spragas, ypač, kurios yra sudarytos, kalbant apie kapitalo mokesčius“, - spaudos konferencijoje pirmadienį sakė A.Butkevičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų