Tyrimas: rinkdamiesi elektromobilių įkrovimo stoteles lietuviai prioritetą teikia kainai

  • Teksto dydis:

„Enefit“ užsakymu atlikto tyrimo duomenys rodo, kad rinkdamiesi elektromobilio įkrovimo stotelę namams lietuviai prioritetą teikia įrenginio kainai.

Šis faktorius buvo svarbiausias 56 proc. lietuvių respondentų. Stoteles pirmiausia pagal automobilio įkrovimo spartą kategorizavo 42 proc. apklaustųjų, o ketvirtadaliui labiausiai rūpėjo, kad stotelė atitiktų „viskas viename“ reikalavimus.

Kitose Baltijos šalyse situacija taip pat panaši, rodo apklausos rezultatai. Tiek Latvijos, tiek Estijos gyventojai taip pat teigė labiausiai atsižvelgiantys į elektromobilio įkrovimo stotelės kainą. Latvijoje tuo vadovavosi 44 proc., o Estijoje – 43 proc. apklaustųjų.

Latvių vertinimu, antrasis pagal svarbą kriterijus, kaip ir lietuviams, buvo įkrovimo sparta. Pagal tai įrenginį rinktųsi 36 proc. respondentų. „Viskas viename“ kriterijus, renkantis įkrovimo stotelę, būtų svarbus penktadaliui latvių.

Tarp Estijos respondentų didesnė reikšmė buvo teikiama stotelės visapusiškumui (36 proc.), o kone trečdalis respondentų automobilio įkrovimo spartos kriterijų paliko trečioje vietoje.

Baltijos šalių gyventojų apklausą „Enefit“ užsakymu atliko bendrovė „Kantar Emor“. Tyrimas vykdytas š. m. birželio 13–27 d., jo metu apklausti 18–74 m. gyventojai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių