Ūkio ministras: darbo imigrantai – geras ženklas Lietuvai

  • Teksto dydis:

Ūkio ministras įsitikinęs, kad Lietuvai naudinga užsieniečių imigracija.

Virginijus Sinkevičius tikina, jog dirbti atvykstantys ukrainiečiai ir kiti užsienio šalių piliečiai nedempinguoja šalies darbuotojų atlyginimų.

„Mes kalbame apie 20 tūkst. atvykusių į Lietuvą žmonių, 80 proc. jų yra ukrainiečiai – tai 16 tūkst. Ar tai yra labai gąsdinančios tendencijos? Aš nemanau. (...) Darbo migrantai yra labai svarbu, tai puikus ženklas tiek Lietuvos verslininkui, kad tu gali planuotis plėtrą šalyje, tiek užsienio investuotojui, kad tai saugi šalis“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė V. Sinkevičius.

Pasak jo, nėra pagrįsti būgštavimai, kad dėl ukrainiečių imigracijos mažės atlyginimai Lietuvos piliečiams ar prastės darbo santykių kultūra.

„Galiu pagrįsti skaičiais kitų Europos Sąjungos valstybių, kur imigrantų skaičiai daug didesni ir atlyginimai ten sėkmingai augo. Pavyzdžiui, Danija, kur Rytų Europos imigrantai padėjo danams kilti karjeros laiptais. Danija tai mato tik kaip pozityvų dalyką“, – pridūrė ministras.

Migracijos departamentas prognozuoja, jog į Lietuvą atvykstančių dirbti Ukrainos piliečių skaičius ktiais metais augs 30-50 procentų.

Departamento duomenimis, per 7 šių metų mėnesius užsieniečiams išduota 22,2 tūkst. darbo vizų, iš kurių maždaug 80 proc. – ukrainiečiams. Dar 6,3 tūkst. Ukrainos piliečių šįmet gavo leidimą gyventi Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Taip, tokius 'ministerius' reiks ant stulpų kabint, tai bus DAR geresnis ženklas panašiems 'atkatų' mėgėjams.

Ū

Ū portretas
Dar vienas Suslovo svajonės matyti Lietuvą be lietuvių įgyvendintojas. Tik ar prisiklausęs "ekonomistų" vaikiškai naivus ar daro tai pagal Stalino instrukciją?

Oi

Oi portretas
Dar vienas Lietuvos tautos naikintojas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių