Už naujametinę savaitę Palangoje – tris kartus brangiau nei Egipte

  • Teksto dydis:

Po Kalėdų atostogas pasirinkę Palangos penkių žvaigždučių viešbutyje, su pusryčiais, SPA, sumokės tris kartus daugiau nei už savaitę viename prabangiausių viešbučių Egipte su šildomais baseinais, nepertraukiamu maitinimu visą dieną, paplūdimio gultais, SPA ir sporto centru, paaiškėjo kelionių agentūrai „West Express“ palyginus savaitės poilsio kainas. 

Anot kelionių ekspertų, savaitės trukmės atostogos šiais metais Egipte yra kelis kartus pigesnės nei būdavo iki pandemijos, tačiau Lietuvos kainos – gerokai stebina.

„Savaitės poilsis dviem, Egipto kurortuose šiais metais kainuoja apie 800 eurų, vienuose geriausių viešbučių. Kainos mažesnės nei ankstesniais metais, nes viešbučiai ir pati šalis daro viską, kad sugrįžtų turistai. Tai galioja ir Naujųjų metų šventiniam laikotarpiui“, – sako kelionių agentūros „West Express“ atstovė Laura Šepetienė.

Anot jo, lyginant savaitės trukmės atostogų kainas su Lietuvoje esančių, panašių viešbučių, susidaro net trijų kartų skirtumas. Tarkime, norintys savaitę praleisti penkių žvaigždučių viešbutyje Palangoje, su pusryčiais, SPA paslaugomis, gali pasirinkti viešbutį „Amsterdam“, kuriame poilsis dviems, šešios nakvynės kainuos 3702 eurus. Tuo tarpu Egipte, Hurgados kurorte esančiame penkių žvaigždučių „Pharaoh Azur Resort“ viešbutyje – 1300 eurų dviem su maitinimu tris kartus per parą, SPA paslaugomis ir viešbučio pramogomis.

Organizatorių nuotr.

Deja, bet alternatyvų Palangoje daug nėra. Tėra keli tokio lygio viešbučiai, kurie laisvų vietų jau neturi.

„Deja, bet alternatyvų Palangoje daug nėra. Tėra keli tokio lygio viešbučiai, kurie laisvų vietų jau neturi, o poilsis juose gali kainuoti net ir daugiau”, – sako kelionių ekspertė.

Pasak kelionių organizatoriaus „Kidy Tour” vadovo Gvido Aukštuolio, skrydžiai į Egiptą vykdomi vos ne kasdien, tad keliautojų srautai šiais metais yra gerokai didesni nei anksčiau, tad šiemet jie gali rinktis sau itin patogios trukmės atostogas prie raudonosios jūros.

„Turime visas galimybes, pasiūlyti atostogas pačiomis įvairiausiomis laiko trukmėmis, pradedant savaitgaliu, baigiant mėnesiu. Viešbučių kainos labai žemos, tad norintiems pakeisti aplinką, klimatą, šie metai yra idealūs tai padaryti. Dalis keliautojų ten apsisprendė praleisti ir mėnesį”, – sako jis.

Pasak kelionių ekspertų, Egipto viešbučių kainos ir paslaugos juose šiemet, yra gerokai pranašesnės net lyginant su kituose Lietuvos kurortuose esančiais viešbučiais. Norintys naujuosius pasitikti Birštono kurorte, penkių žvaigždučių „Harmony Park Hotel & SPA“ viešbutyje, turės mokėti apie 1179 eurus, Druskininkuose įsikūrusiame keturių žvaigždučių viešbutyje „Grand SPA Lietuva Hotel Druskininkai“ – 1488 eurus arba beveik tiek pat, kiek už poilsį į geriausių penketuką patenkantį penkių žvaigždučių „Albatros citadel“, su privačia jachtų prieplauka.

Organizatorių nuotr.

„Palyginus kainas, su kitų kurortų viešbučiais Lietuvoje, Egipte savaitė šiemet kainuoja ženkliai pigiau su skrydžiu į abi puses ir maitinimu, ne kartą per dieną, o visą dieną, įskaitant pramogas, gėrimus, SPA paslaugas, už kurias Lietuvoje teks papildomai susimokėti“, – sako kelionių ekspertė L. Šepetienė.

Kainų palyginimus kelionių ekspertai atliko remiantis viešais viešbučių pasiūlymais, lygindami šešių nakvynių trukmės poilsį juose, nuo šių metų gruodžio 27 d. iki 2022 sausio 2 d. skrydžių bilietai į Egipto pateiktas kainas buvo įtraukti, tačiau atvykimas į Lietuvos kurortus – neskaičiuotas. Lietuvos viešbučiuose taip pat nebuvo įskaičiuotas maitinimas tris kartus per dieną, įtraukti tik pusryčiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viskas paprasta

Viskas paprasta portretas
Kai yra paklausa- tai yra ir pasiula :) O kad yra paklausa Lietuvoje tai geras zenklas.

tai cia

tai cia portretas
gi tu buduliu taip megstama ta Palanga, ten jau vasara ner ka veikti, o dabar kai toks oras baisus ir tokios kainos, as dykai nevaziuociau i tan Palanga sutikti svenciu, girtu ir rusisku cestusku megejai tai pagrindiniai klijentai

kurmis

kurmis portretas
Cia ne Durnių laivas - Cia DEBILų SALiS
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių