Už paskutinius litus – degtukai ir loterijos bilietai

  • Teksto dydis:

Už paskutinius litus – degtukai ir loterijos bilietai

Paskutinę dvigubos valiutos cirkuliacijos dieną vieni ėjo apsipirkti turėdami tikslą išleisti likusias lietuviškas monetas, o kiti susigriebė vis dar turintys litų stambiomis kupiūromis ir suskubo juos keisti prekybos vietose. Prekybos tinklo „Iki“ duomenimis, tądien tik 9 proc. pirkėjų mokėjo litais. Dažniausiai senąja valiuta buvo mokama už smulkius pirkinius.

„Pakankamai netikėta buvo tai, kad paskutinę dieną pirkėjai prie kasų traukė net 200 Lt bei 500 Lt kupiūras. Tad apibendrinant visą pereinamąjį laikotarpį, galima išskirti dvi lietuviškosios valiutos keitimo mūsų parduotuvėse bangas – pirmąsias sausio dienas bei paskutinę litų cirkuliacijos apyvartoje dieną“, – komentuoja „Iki“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis. Už paskutinius litus dažniausiai buvo perkamos smulkios prekės, itin dažnai – degtukai ir loterijos bilietai.

Paskutinę dieną, kada atsiskaitymas vyko dvejomis valiutomis, prekybos tinklo parduotuvės buvo priimta ir inkasuota 1,56 mln. litų. Tai mažiausia suma per visą dvigubos valiutos atsiskaitymo laikotarpį.

Anot Andriaus Petraičio, pirmąją dieną, kada pagrindine valiuta tapo euras, pasitaikė vos keli atvejai, kada pirkėjai norėjo už prekes atsiskaityti senąja valiuta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių