Pereiti į pagrindinį turinį

Užimtumo rėmimo įstatyme Prezidentas įžvelgė Konstitucijos pažeidimą

2009-06-26 19:48
Užimtumo rėmimo įstatyme Prezidentas įžvelgė Konstitucijos pažeidimą
Užimtumo rėmimo įstatyme Prezidentas įžvelgė Konstitucijos pažeidimą / Roko Medonio nuotr. V.Adamkus

Prezidentas Valdas Adamkus grąžino Seimui pakartotinai svarstyti Užimtumo rėmimo įstatymo pakeitimo įstatymą. Šalies vadovas mano, kad šio įstatymo nuostata, apribojanti teisę gauti subsidiją darbo vietai steigti asmenims, atitinkantiems tas pačias sąlygas, tačiau auginantiems mažiau nei tris vaikus, pažeidžia Konstitucijoje įtvirtintą asmenų lygiateisiškumo principą.

Seimo priimto Užimtumo rėmimo įstatymo pakeitimo įstatymo paskirtis yra remti darbo ieškančius asmenis. Kaip viena iš užimtumo rėmimo priemonių įstatyme numatytas ir savarankiško užimtumo rėmimas, kuris organizuojamas darbo ieškantiems asmenims, registruotiems teritorinėje darbo biržoje, siekiant paremti darbo vietų steigimą sau ar kitiems bedarbiams įdarbinti.

Įstatyme numatyta, kad savarankiško užimtumo rėmimas organizuojamas, kai darbo vietas steigia asmenys, įsteigę Lietuvos Respublikos smulkiojo ir vidutinio verslo įstatyme apibrėžtą labai mažą įmonę ir nustatyta, kokioms asmenų kategorijoms mokamos subsidijos darbo vietoms steigti. Viena iš tokių asmenų kategorijų yra įsiregistravęs bedarbiu teritorinėje darbo biržoje ir darbo vietą sau pirmą kartą steigiantis vienas iš tėvų (įtėvių), auginančių tris ir daugiau vaikų.

Prezidentas V.Adamkus mano, kad nuostata, apribojanti teisę gauti subsidiją darbo vietai steigti asmenims, atitinkantiems tas pačias sąlygas, tačiau auginantiems mažiau nei tris vaikus, yra vertintina kaip pažeidžianti Lietuvos Respublikos Konstitucijos 29 straipsnyje įtvirtintą asmenų lygiateisiškumo principą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų