V. Blinkevičiūtė – už kelių fondo steigimą, finansuojant jį iš surinktų akcizų

Siekiant gerinti Lietuvos kelių būklę, Lietuvos socialdemokratų partijos lyderė Vilija Blinkevičiūtė siūlo steigti bendrą kelių fondą.

„Pavyzdžiui, kodėl mums neįsteigus bendro kelių fondo, kur galėtume sutvarkyti visiškai nustekentus Lietuvos kelius“, – penktadienį Žinių radijui sakė V. Blinkevičiūtė.

Anot jos, toks fondas galėtų būti finansuojamas iš akcizų mokesčių.

„Pavyzdžiui, iš akcizų mokesčių, kuro akcizai. Kodėl jie iki šiol visą laiką konservatorių valdžios buvo kažkur kitur nuvaromi?“, – teigė socialdemokratų lyderė.

„Galime kartu išspręsti, kaip padaryti taip, kad nebūtų taip, jog atvažiavus iš Lenkijos į Lietuvą visi stebėtųsi, ar jūs esate Europos Sąjungoje. Deja, sulaukiu iš užsienio svečių ir tokių klausimų“, – sakė V. Blinkevičiūtė.

Apie idėją didinti kelių finansavimą įkuriant atskirą fondą yra kalbėjęs ir susisiekimo ministras Marius Skuodis. Finansų ministrė Gintarė Skaistė teigė, jog tai galima būtų padaryti šiemet steigiamo Gynybos fondo pavyzdžiu. Vis tik ji pridūrė, kad tam reikėtų ir tvarių naujų pajamų šaltinių.

M. Skuodis yra sakęs, kad šiemet investicijos į kelius pasieks 1 mlrd. eurų.

Asociacijos „Lietuvos keliai“ vadovas Šarūnas Frolenka anksčiau sakė, kad realiai vertinant, kelių finansavimas turėtų siekti bent 1 mlrd. eurų per metus, nors visiems blogos būklės keliams ir tiltams sutvarkyti reikėtų apie 2 mlrd. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oi

oi portretas
4 metus tik bezdejusi ir miegojusi blinke pries rinkimus stebuklingai prabudo...ka jus suddemai nuveiket per 4 metus? kur buvo jusu balsas? uz veltedziu partija tikrai nebalsuosiu

Anonimas

Anonimas portretas
o be kazkokio svogeriu fondo tu lesu keliu remontui negalima skirt? is akcizu surinkti pinigai turi buti skirti tik keliam remontuot, o ne xaxolam sert

Nūūū blyyyn \\\\\.../////

Nūūū blyyyn  \\\\\...///// portretas
prabūdo po letarginio mieeego,blyynn kur anksčiaū būvaii???,nu bnyyyn.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių