V. Janulevičius: jaučiamas profesinį mokymą baigusių specialistų trūkumas

Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) prezidentas Vidmantas Janulevičius sako, kad pramonės sektorius jaučia profesinį mokymą baigusių specialistų trūkumą.

„Šiandien Lietuvos pramonės ir statybų sektoriuje specialistų trūkumas pasiekė labai sudėtingą situaciją. Šiandien mes neturime paprastų darbuotojų, paprastų mechanikų. Inžinierių jau pakankamai turime, bet tam, kad inžinierius tinkamai vykdytų savo pareigas, mes turime turėti bent jau penkis arba dešimt darbuotojų, kurie yra baigę profesinį mokymą“, – Vyriausybės surengtoje viešojoje konsultacijoje dėl švietimo, mokslo ir inovacijų sakė V. Janulevičius.

Anot jo, jaučiamas šaltkalvių, automatizuotų įrangų operatorių trūkumas.

„Prisikviesti žmones į šitas specialybes labai sudėtinga, o jei prisikviečiame, reikia juos mokyti metų metus ir tada, jeigu operacijos yra panašios, kažkas jį nusivilioja arba jis išvažiuoja į užsienį, dažniausiai į Jungtinę Karalystę arba Vokietiją“, – pridūrė LPK prezidentas.

Pasak V. Janulevičiaus, jaučiamas būtent profesinį mokymą baigusių specialistų trūkumas.

„Trūkumas specialistų būtent per profesinį mokymą yra vienas iš opiausių. Šiandien pramonė generuoja daugiau nei 22 proc. Lietuvos bendrojo vidaus produkto, tempia visą mūsų sunkią naštą per covidinę situaciją, nes praėję metai buvo rekordiniai, lyginti su 2019 metais. Jei norime turėti garvežį, kuris temptų ir vairuotų ateinančius 10–15 metų, tikrai turime investuoti“, – sakė LPK prezidentas.

„Nebus visi pas mus aukšto mokslo gavėjai ir, jei tas aukštasis mokslas bus toks, kai visi bus su diplomais, kažin ar mes kažką pasieksime, nes mūsų aukštųjų mokslų absolventai dirbs tuos darbus, kuriuos normaliai turėtų daryti profesinis mokymas“, – pridūrė V. Janulevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.

. portretas
Aš mokinausi baldžiaus profesija ir ten tik teorija mokino o praktikos vapse galima sakyti nulis buvo tai koks tikslas mokintis 2metus ir tik kalti teorija o praktikos 0 tai čia taspats kas ateitų paprastas žmogus iš gatvės ir įsidarbintu tiek pat mokėtų ir padarytu taigi nekniskit proto ir nevaidinkit kad trūksta darbininkų ir neturi tinkamo pasiruošimo

problema sprendžiama per 10 sekundžių

problema sprendžiama per 10 sekundžių portretas
lygiai tiek kiek reikia išsitraukti pistoletą iš kaburos ir paleisti kulką į kaktą verslinykui..patikėkit manim,likę gyvi pradės mokėti normalias algas.jokių specialistų tikrai netruks.galite paimti iš biržos ir perkvalifikuoti.sočiai bedarbių.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių