V. Pranckietis: dabar nėra tinkamas metas svarstyti galimybę steigti valstybinį banką

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad dabar nėra tinkamas metas svarstyti galimybę steigti valstybinį banką. Pasak politiko, šis siūlymas turėjo būti pradėtas įgyvendinti tik „valstiečiams“ atėjus į Seimą.

„Valstybinis ir bankas, ir vaistinės, ir dar valstybinės alkoholio parduotuvės buvo programiniai „valstiečių“ partijos dalykai. Manau, kad tie programiniai dalykai turėjo būti pradėti įgyvendinti atėjus į Seimą, o ne išėjus iš Seimo. Dabar, kad ir bus kokia pradžia padaryta, ar bus užtikrintas tęstinumas, ar tik šūkis, kad norime tęsti?“, – „Žinių radijui“ sakė V. Pranckietis.

Seimo pirmininkas pripažino, kad pradėti įgyvendinti valstybinio banko steigimą jau nebėra laiko.

„Taip, tai yra gera idėja (valstybinis bankas – ELTA) sakant žmonėms, kad paslaugos gali atpigti, kad prieinamumas kreditų būtų didesnis. Bet ar tikrai išspręs dalykus ir ar tikrai yra tikslas dabar pradėti, kai liko dvi savaitės iki sesijos pabaigos, o po to dar pusantro mėnesio sesijos, ar galima išspręsti tokius radikalius dalykus? Galima pasėti tik kažkokias sėklas“, – sakė jis.

Seimas antradienį po pateikimo pritarė parlamentarų grupės siūlymui svarstyti valstybinio plėtros banko steigimo idėją.

Nutarimu siūloma įgalioti Vyriausybę pradėti konsultacijas su Europos Komisijos Europos Struktūrinių reformų paramos direktoratu (DG REFORM) dėl techninės pagalbos valstybinio plėtros banko steigimo klausimais ir svarstyti dėl galimybės valstybei dalyvauti kredito įstaigų kapitale.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mažas

Mažas portretas
Mažiausiai ko klausti tai tik ne išdavykų. Tegul savo sapaliones pasilaiko sau. Dingtų nuo eterio net šlykštu, kai išdavykai dar sugeba kažką vaidinti. Mauk pranckieti iš Seimo ir ndbeatverk jo dūrų-yra gabingų vyrų-ten pašlamėkų nepageidauja, suprstai?

Taigi trukdo gaut virspelnius

Taigi trukdo gaut virspelnius portretas
MGB bobutei ir svedbankiams, o dar zek ir pustazandis tulpiu pasto abugelis prades gauti plonesne alga ;))))))))

taigi

taigi portretas
Skandinavų bankų kišenėje.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių