Pereiti į pagrindinį turinį

V. Šapoka apie kitų metų biudžetą: pinigus reikės investuoti, o ne pravalgyti

2020-08-27 05:39

Finansų ministras Vilius Šapoka sako, kad su kitų metų biudžetu bus siekiama auginti šalies kuriamą pridėtinę vertę.

freepik.com nuotr.

„Kas akivaizdu, kad turime išnaudoti tas galimybes, kurias dabartinė situacija suteikia. ES siekis susigrąžinti strateginę autonomiją nemažai sričių – farmacijos, biotechnologijų, medicinos sektoriuose, taip pat kitose srityse, kur norima trumpinti tiekimo grandines, kad kuo daugiau gamybos grįžtų į Europą. Iš tiesų, turint omenyje, kad mūsų verslo aplinka palanki, tai puikus šansas auginti pridėtinės vertės proporciją mūsų ekonomikos struktūroje“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė V. Šapoka.

Vilius Šapoka/M. Morkevičiaus (ELTOS) nuotr.

Anot ministro, pinigus reikės investuoti, o ne pravalgyti.

Visi pasiūlymai dėl išlaidų ir socialinių išmokų didinimo turi būti labai gerai įvertinti, pamatuoti.

„Tam turime ribotą laiką, dėl to turime veikti greitai, įtraukti ankstyvoje fazėje visus socialinius ir ekonominius partnerius, kad tai išnaudotume. Yra pats tas laikas investuoti, kad išnaudotume tą situaciją, o ne tiesiog pravalgytume“, – teigė V. Šapoka.

Jo teigimu, pasiūlymai dėl socialinių išmokų didinimo turės būti gerai įvertinti.

„Kalbant apie ateinančius metus, visi pasiūlymai dėl išlaidų ir socialinių išmokų didinimo turi būti labai gerai įvertinti, pamatuoti“, – sakė ministras.

„Mūsų valstybės skola turi labai natūralius limitus, todėl turime žiūrėti keletą metų į priekį, kad kuo greičiau mūsų skolos trajektorija iš augimo grįžtų į mažėjimą“, – pridūrė jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų