V. Sinkevičius: elektros rinkos reformą EK pateiks kovą

Europos Sąjungos (ES) elektros rinkos reforma, atsiejant jos kainą nuo dujų kainos, bus pateikta kovą, sako Europos Komisijos (EK) narys Virginijus Sinkevičius.

„Komisija planuoja pateikti šį siūlymą jau kovo mėnesį“, – penktadienį Seimo Europos reikalų komitete pranešė už aplinką, vandenynus ir žuvininkystę atsakingas eurokomisaras. 

„Kol kas daugiau detalių nėra, vyksta konsultacijos tiek su šalimis narėmis, tiek su suinteresuotais asmenimis“, – pridūrė jis.

Pertvarkyti elektros rinką planuojama siekiant įveikti Rusijos karo prieš Ukrainą sukeltą energijos krizę. 

EK pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) pernai rugsėjį teigė, kad elektros rinkos reforma ES būtina siekiant sumažinti dujų įtaką elektros kainoms. Gamtinės dujos naudojamos pramonei, namams ir biurams šildyti bei elektrai gaminti.

Dar prieš Rusijos invaziją į Ukrainą daugelis ES valstybių narių ragino iš esmės ir struktūriškai reformuoti bloko energetikos rinką, nes, jų nuomone, dujų įtaka didmeninėms elektros kainoms yra neproporcinga.

ES energetikos ministrai gruodį sutarė dėl 180 eurų už megavatvalandę (MWh) viršutinės dujų kainos ribos, kuri įsigaliotų, kai būsimo mėnesio Nyderlandų TTF biržoje jų kaina bus viršyta tris darbo dienas ir per tą patį laiką bus 35 eurais didesnė už kainų kitose tarptautinėse rinkose vidurkį.

Nauja tvarka įsigalios vasario 15 dieną ir galios vienerius metus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip suprantu mes elektros is rusiu neperkam

kaip suprantu mes elektros is rusiu neperkam portretas
ir is ukriainieciu neperkam ir is baltarusiu neperkam tai prie ko cia karas ir elektros kainos ? nenorit rusisku duju - nepirkit nieks jusu nevercia... ponai politikai prisipazinkim ka jus lopai debilai arogantiski downai vietoj istorijos ir matematokos mokinese tik pustis vaidint ir giedot 1 vienintele giesme....jusu paciu sankcijos jus veikia ...cia jus dejuojat kaip narkomanai ka gaut doze dauzotes sau i kelio girnele plaktuku i einat pas daktara isirasyt brangiu mokamu kokso milteliu ka bedievio kuno skausma apmalsint ....

Patriotas

Patriotas portretas
Tarybiniais laikais Lietuva buvo Tarybų sąjungos sudėtyje,dabar Europos sąjungos sudėtyje .Nieko geriau Lietuvoje nėra.Tik vergija ,badas,benamiu, bedarbių atsirado.Jeigu Lietuva nesugeba pati tvarkytis ir valdyti šalį nereikėjo tada is vienos sąjungos į kitą pereiti.Taip ar taip ji tapo vėl priklausoma nuo kitos sąjungos.Manau Lietuvos žmonės nebūtų išėję i gatves ,jeigu būtų žinioje kad pateks i kitą sąjunga po nepriklausomybės atkūrimo.Anglija paliko Europos sąjungą ,taip galėjo ir Lietuva gyvuoti , savarankiška ,be sąjungų.

Smirdžius

Smirdžius portretas
Smirdžius Sinkevičius tik tualetams griauti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių