Valdantieji atsisako 20 km atstumo, statant atliekų deginimo jėgaines

Valdantieji persigalvojo ir žada nebereikalauti, kad statant atliekų deginimo jėgaines, būtų išlaikytas 20 kilometrų atstumas nuo gyvenviečių.

Kaip BNS pranešė Aplinkos apsaugos komiteto vadovas „valstietis“ Kęstutis Mažeika, jau yra parengtos naujos Atliekų tvarkymo įstatymo pataisos, jos Seime bus įregistruotos kitą savaitę.

„Tas 20 kilometrų išnyks. Išimsime juos. Bus siūloma atsižvelgti į visuomenės sveikatos ir aplinkosauginius reikalavimus, kaip ir siūlė prezidentė“, – BNS sakė komiteto vadovas. 

Seimas šią savaitę pasipriešino prezidentės veto pataisoms, sugriežtinančioms šių jėgainių statybas. Pataisos numato du dalykus: nuo kitų metų naujos atliekų deginimo jėgainės negalėtų iškilti arčiau kaip 20 km nuo gyvenamųjų teritorijų, o dėl jau statomų dviejų elektrinių ateities sprendimus leista priimti Vyriausybei, atsižvelgus į visuomenės sveikatos interesus.

Prezidentė tokias pataisas grąžino Seimui tobulinti, nes, anot jos, pakeitimais be jokių pagrįstų aplinkosaugos kriterijų apribojamos galimybės statyti naujas jėgaines, nustatoma 20 km atstumo riba nuo gyvenamosios teritorijos, taip pat kvestionuojama jau statomų dviejų jėgainių ateitis.

Vilniuje atliekomis ir biokuru kūrenamą elektrinę stato energetikos grupė „Lietuvos energija“, o Kaune – kartu su Suomijos energetikos koncerno „Fortum“ įmone „Fortum Heat Lietuva“. Pastaroji jau degina atliekas Klaipėdoje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Statyti reikia nebūtinai lietuviškas,bet tas kurias stato,valymo įrenginius montuoja sąžiningi verslininkai,o ne aferistų pasamdyti aferistai,kuriems nusispjaut kiek lietuvių išmirs dėl jų eksploatuojamų,dėl pelno,o ne humaniškų tikslų jėgainių.O šiaip,tai jau daugiau nei 10 metų esame durninami tų pačių veikėjų.Galiu ir pavardes tų kurie mus mulkino ir jau dešmtmečius sėdi seime ir mulkina su pasisekimu toliau.

Anonimas

Anonimas portretas
Niekada valstiečių netikėsiu,nes patentuoti melagiai,vagys,išnuodys mus visus.

Rasa

Rasa portretas
Taip,20 km.nebeisgelbes tikrai, stabdyti jas reikia ir statyti pacias svariausias ,kurios jau lietuviu yra sukurtos.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių