Varėnoje – ekstremali situacija dėl sausros

  • Teksto dydis:

Varėnos valdžia dėl sausros rajone paskelbė ekstremalią  padėtį.

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, dėl sausros, sukėlusios žemės ūkio augalų žūtį, ekstremali situacija paskelbta nuo gegužės 24 dienos.

„Nusprendėme skelbti dėl to, kad kritulių kiekis labai mažas ir mažiausias Lietuvoje, tai atsiliepia žemdirbių pasėliams“, – BNS sakė rajono meras Algis Kašėta.

Anot Hidrometeorologijos tarnybos vyriausiosios specialistės Justinos Kazlauskienės, situacija Varėnoje laikoma pavojingu reiškiniu. Pasak jos, oficialiai stichinė sausra konstatuojama, jeigu sausringas laikotarpis trunka ilgiau nei 30 dienų. Varėnoje be kritulių jau 17 dienų.

Nusprendėme skelbti dėl to, kad kritulių kiekis labai mažas ir mažiausias Lietuvoje, tai atsiliepia žemdirbių pasėliams.

„Jie skelbiasi, vidinė tvarka jiems šitą daryti leidžia. Jie kreipėsi dėl duomenų, jiems šito pakanka. (...) Pernai, kol dar nebuvo stichinės sausros, jie jau taip pat buvo paskelbę ekstremalią situaciją savivaldybės viduje“, – BNS sakė J. Kazlauskienė.

Tarnybos duomenimis, šiuo metu labai sausa išlieka Elektrėnų ir Trakų rajonuose, sausa – Birštono rajone. Sausringos sąlygos susidariusios Jonavos, Kauno, Molėtų ir Vilniaus rajonuose. Pavieniuose Pietryčių Lietuvos rajonuose – nedidelis drėgmės trūkumas.

Kitur šalyje vyrauja optimalios drėgmės sąlygos, o daug kur vakarų Lietuvoje, taip pat Pakruojo, Kelmės, Šiaulių ir Zarasų rajonuose yra drėgmės perteklius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kažką reik daryti

Kažką reik daryti portretas
o ne stovėti išsižiojus lyg senovės kumečiui. Įrenkite drėkinimo sistemas. Vežkite sisternom vandenį - jo dar yra upėse ir ežeruose iki soties. Bet lietuvis kaimietis - neeee..Jam reikia verkti ,,sausra, sausra"(arba ,,potvynis, potvynis").Ir kad Valstybė ar dar kas nuostolius kompensuotų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių