Pereiti į pagrindinį turinį

Velykos – darbadienis prekybininkams

Apsimoka: prekybininkai pamiršo kadaise duotą pažadą nedirbti bent per didžiąsias religines šventes.
Apsimoka: prekybininkai pamiršo kadaise duotą pažadą nedirbti bent per didžiąsias religines šventes. / Tomo Raginos nuotr.

Prekybos tinklai neatsisako galimybės užsidirbti net per svarbiausią katalikų pasaulio šventę – Velykas. Tokiems planams esą pritaria ir pirkėjai, ir darbuotojai.

Trumpesnis darbo laikas

Pirmąją Velykų dieną šiek tiek atsipūsti savo darbuotojams leis tik "Maximos" ir "Norfos" prekybos tinklai. Sekmadienį dirbs tik dalis šių tinklų parduotuvių, be to, trumpesniu darbo grafiku.

Balandžio 4-ąją veiks 155-ios iš 214-os "Maximos" parduotuvių. Darbo laikas sutrumpintas nuo 9 iki 20 val. "Didžiuosiuose miestuose dirbs didžiausios parduotuvės, kurias patogu pasiekti iš bet kurios miesto dalies", – kalbėjo "Maximos" atstovė spaudai Renata Saulytė.

"Norfos" tinkle dirbs 61-a iš 119-os parduotuvių, darbo laikas sutrumpintas nuo 9 iki 16 val. Kaune dirbs tik viena "Norfa", įsikūrusi Naujakurių gatvėje. Vilniuje veiks septynios "Norfos" parduotuvės: Antakalnio, Justiniškių, Kalvarijų, L.Asanavičiūtės, Švitrigailos gatvėse, Molėtų plente ir Šiaurės miestelyje.

Trumpiau pirmąją Velykų dieną dirbs ir prekybos bei pramogų centrai "Akropolis". Vilniaus "Akropolis" dirbs nuo 12 iki 20 val. Klaipėdos ir Šiaulių "Akropoliai" lankytojų lauks nuo 12 iki 19 val.

Įprastu darbo grafiku per šventes dirbs sostinės prekybos centras "Ozas", o "Panoramoje" balandžio 4-ąją pirkėjų lauks tik "Rimi" prekybos centras.

Prekybos centras "Mega" taip pat šiek tiek pakoregavo darbo laiką. "Megoje" įsikūrusi "Rimi" parduotuvė dirbs įprastiniu grafiku. Pirmąją Velykų dieną "Senukai" ir kitos parduotuvės darbą pradės šiek tiek vėliau ir veiks nuo 11 iki 21 val., restoranai – nuo 11 iki 23 val. Antrąją Velykų dieną vėliau darbą pradės tik "Senukai" – nuo 10 val., kitos parduotuvės ir restoranai "Megoje" dirbs įprastiniu darbo grafiku.

Antrąją Velykų dieną veiks visų prekybos tinklų parduotuvės, tik "Norfa" dirbs šiek tiek trumpiau. Šio tinklo parduotuvės darbą pradės vėliau – nuo 9 val.

Reikalauja pirkėjai

Švenčių dienomis nekeisdamos darbo laiko visoje šalyje dirbs "Rimi" ir "Iki" parduotuvės. Teigiama, kad taip apsispręsta atsižvelgiant į pirkėjų poreikius.

"Rimi" darbo laikas per šventes nesikeičia, nes jaučiame pirkėjų poreikį dirbti ir švenčių dienomis. Visuomet atsižvelgiame į jų srautus ir pagal tai planuojame darbo laiką", – sakė prekybos tinklo "Rimi Baltic" atstovė ryšiams su visuomene Jovita Bagdonaitė.

Parduotuvių tinklo "Iki" atstovas ryšiams su visuomene Valdas Lopeta aiškino, kad net ir švenčių dienomis išlieka didelis pirkėjų srautas ir aktyviai perkama. Todėl jau ne pirmus metus apsisprendžiama nekeisti parduotuvių darbo laiko.

R.Saulytė tikino nuolat analizuojanti pirkėjų srautus ir pastebinti, kad net ir švenčių dienomis daug jų atvyksta apsipirkti. Anot jos, prekybos centrai nedirbtų, jei nesulauktų klientų. "Dauguma klientų teigia, jog jiems labai aktualu, kad parduotuvės dirbtų ir per šventes", – sakė ji.

Galimybė užsidirbti

Prekybos tinklų atstovai tikina, kad parduotuvių darbuotojai esą taip pat mielai dirba švenčių dienomis, nes tuomet mokama daugiau, o nenorintys dirbti netrukdomi gali keistis su kolegomis.

"Dirbti nori patys darbuotojai. Jie tiesiog to prašo, nes tomis dienomis mokamas dvigubas atlyginimas. Darbo krūvis bei atlyginimai ir taip visiems sumažėję, tad mūsų darbuotojai laukia tokių dienų, kai gali užsidirbti", – tikino R.Saulytė.

Ji pridūrė, jog dėl darbo per šventes jokių nesusipratimų su darbuotojais nėra kilę. "Tikrai nė vienas darbuotojas per šventę nesėdėjo su ašaromis akyse", – pabrėžė ji.

"Manome, kad jeigu būtų nuspręsta nedirbti švenčių dienomis, tai turėtų padaryti visi prekybininkai ir paslaugų teikėjai, ne tik prekybos centrai", – įsitikinusi J.Bagdonaitė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų