VERT: „Litgrid“ kainos viršutinė riba kitąmet mažėja penktadaliu

  • Teksto dydis:

Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorės „Litgrid“ paslaugos kainos viršutinė riba kitąmet bus 1,046 centro už kilovatvalandę (kWh) – 21,3 proc. mažesnė nei šiemet (1,329 cento).

Tokią ribą Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) nustatė antradienį.

Pasak reguliuotojo, mažesnę elektros perdavimo kainą 2025 metams lėmė technologinių sąnaudų sumažėjimas, perkrovų valdymo pajamų panaudojimas, investicijų grąžą viršijančio dydžio grąžinimas už 2022–2023 metus bei pirmąjį šių metų pusmetį, taip pat ilgo laikotarpio vidutinių padidėjimo sąnaudų investicijų lygio korekcija už 2022–2023 metus.

Elektros perdavimo kainos viršutinė riba yra sudedamoji galutinės elektros kainos vartotojams dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Kam pudrinate smegenis tais p-seudopigimais, konkrečiai pasakykite kiek pigs VARTOTOJUI???? Vartotojui tikriausiai nepigs nes tie aferistai, perpardavinėtojai į kurių plėšrius nagus mūsų nelabai gerbiama valdžia ,,savanoriškai,, per prievartą sugrūdo vatrtotojus, tikrai tarifo kainos nemažins, jie jau geriau utėlę į Berlyną varys pėsčiomis nei sutiktų susimažinti savo milžinišką pelną nors puse cento, o tie kam privalu visa tai kontroliuoti užsiklijevę ausis ir akis atkatais nieko nemato ir negirdi. Tik ar ilgai dirs kailį Lietuvos piliečiui, ar ne laikas imtis šakių ir mėžti visus šituos aferistus ir jiems talkinančius valdžažmogus?!?!?!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių