A. Veryga pritaria iniciatyvai drausti aromatizuotą elektroninių cigarečių skystį

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga sako, kad pritaria siūlymui drausti elektroninėse cigaretėse naudojamą aromatizuotą skystį.

„Prieš kelerius metus esu ne kartą minėjęs, kad ilgai netruks, kol atsiras įrodymų, kad šitos medžiagos sukelia įvairiausias problemas. Aišku, užtrunka šiek tiek laiko, kol žmonių sveikata yra pažeidžiama. Užtruko su tabaku įrodyti šituos poveikius, užtruko su elektroninėmis cigaretėmis. Neabejoju, tuoj turėsime naujų įrodymų dėl produktų, kurie yra kaitinami, nedeginami“, – Vyriausybės valandoje į parlamentaro Mykolo Majausko klausimą atsakė A. Veryga. 

Pasak ministro, šiuo atveju turi būti bendra logika, nes direktyvoje numatyta tabako gaminiuose atsisakyti aromatinių medžiagų.

Pasak sveikatos apsaugos ministro, egzistuoja ir kita problema – sunku kontroliuoti, kokie skysčiai pilami į elektronines cigaretes.

„Elektroninėse cigaretėse supilami skysčiai, kur net ne nikotinas, o sintetiniai kanabinoidai ar panašiai. Labai sudėtinga kontroliuoti ir prižiūrėti. Tikrai prisidėsiu prie diskusijos, kad Seimas rimtai ir kompleksiškai pažiūrėtų į šitą klausimą“, – sakė A. Veryga.

ELTA primena, kad savo parengtame projekte Mykolas Majauskas siūlo uždrausti elektronines cigaretes, jeigu nikotino turinčiame skystyje yra kvapiųjų medžiagų, išskyrus tabako skonį, ir taip, pasak jo, prisijungti prie kovos su rūkymu pasaulyje lyderių, kurios jau ėmėsi šių priemonių: Suomija – 2016 metais, Estija, Mičigano ir Niujorko valstijos (Jungtinės Amerikos Valstijos) – šiemet.

„Valstiečių” lyderis Ramūnas Karbauskis antradienį žurnalistams sakė, kad su šiuo siūlymu dar nėra susipažinęs, tačiau teigė, jog reglamentuoti kai kurių rūšių tabako prieinamumą vaikams yra svarbu.

Tuo metu elektroninių cigarečių pardavėjai sako, kad, įgyvendinus šį siūlymą, skysčių asortimentas sumažėtų 90 proc. Pasak jų, aromatinių skysčių draudimas taip pat padidintų šių produktų atsiradimą šešėlinėje rinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Birutė

Birutė portretas
Aš irgi draudžiu! Nuodas!

apgailetina

apgailetina portretas
Sitas imbicilas galvoja , kad draudimas tai pergale...

Galvoja turbūt

Galvoja turbūt portretas
kad jei ataugs tai ir dabar tuščiuose plotuose?:D)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių