A. Veryga ragina prekybininkus elgtis atsakingai

Ekstremaliosios situacijos valstybės operacijų vadovas, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga ragina prekybininkus elgtis atsakingai, nes nuo to priklausys tiek gyventojų elgesys prekybos vietose, tiek darbuotojų saugumas.

„Bendraujame su prekybos įmonėmis ir toliau bendrausime ieškodami tų sprendimų, nes puikiai suprantame, kad žmonės turės įsigyti maisto produktus ir kitas prekes. Tą būtina išlaikyti, bet taip pat norime paraginti prekybos įmones suprasti, kad nuo jų atsakingo elgesio labai priklausys, kaip žmonės elgsis pardavimo vietose, kaip pavyks apsaugoti darbuotojus ir ar dėl susirgusių darbuotojų nesutriks jūsų pačių įmonių veikla“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė A. Veryga.

A. Verygos sprendimu nuo šio antradienio prekybininkai turės imtis griežtesnių koronaviruso infekcijos valdymo priemonių prekybos vietose.

Lankytojai turi būti skatinami už prekes atsiskaityti ne grynaisiais pinigais, o mokėjimo kortele. Nuo šiol įsigalioja draudimas prekybos vietose apsipirkinėti didesnei nei 2 asmenų grupei, šeimos nariai turi apsipirkinėti po vieną.

Lietuvos prekybos asociacija pirmadienį skelbė, kad pirkėjų srautai sumažėjo, todėl nėra reikalo jų reguliuoti, nes tai lemtų žmonių būriavimąsi lauke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Veryga

Veryga   portretas
elkis atsakingai

Veryga

Veryga portretas
tu pasakyk kad Europa nuo vakar paskelbė potvarkį kad keliami atlyginimai dirbantiems pavojingoje zonoje.ar pas mus pvz.PC oligarxai nežada nieko panašaus daryti? O gal nei tu nei Skvernelis to dar negirdėjo?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių