Pereiti į pagrindinį turinį

Vežėjai turi gerų žinių: pigs kelionių bilietai

2012-06-27 13:58
Vežėjai turi gerų žinių: pigs kelionių bilietai
Vežėjai turi gerų žinių: pigs kelionių bilietai / Gedimino Bartuškos nuotr.

Seimas artėjant rinkimams ryžosi sumažinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) visuomeninio transporto bilietams. Bet nestinga abejojančių, ar tai paveiks kainas. Tuo metu vežėjai tvirtina, jog bilietai pigs, trečiadienį rašo „Lietuvos rytas“.

„Bilietai pigs tiek, kiek bus sumažintas PVM. Tai ne mūsų, o valstybės nustatomi mokesčiai. Jiems mažėjant atitinkamai mažės ir kaina“, - sakė bendrovės „Kautra“ vadovas Linas Skardžiukas.

Jis svarstė, kad bilietai kelionėms autobusu gali pigti 10 proc. Taigi teoriškai kelionė, pavyzdžiui, iš Vilniaus į Panevėžį autobusu turėtų pigti bent 3 litais.Geležinkelininkai taip pat pasiruošę mažinti bilietų kainas, tačiau dar nenusprendė kiek.

„Kol pataisai nepritarė prezidentė, konkrečiai būtų sunku pasakyti, kiek bilietai pigs. Bet kaina mažėtų panašiai tiek kiek ir PVM“, - sakė „Lietuvos geležinkelių“

Keleivių vežimo direkcijos direktorius Raimondas Burkovskis.Tuo metu finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigia, jog PVM lengvatos viešajam transportui gynėjai nuolat pabrėžė šių paslaugų teikėjų nuostolingumą.

„Nuostolingos šios paslaugos buvo ir tada, kai joms buvo taikomas 5 proc. PVM, o nuostolių paslaptis veikiausiai yra “politinė kainodara„. Todėl tikėtina, kad reali nauda vartotojui paaiškės tik sostinės savivaldybei pabaigus žongliruoti naujomis elektroninių bilietų kainomis“, - sakė ministrė.Seimas antradienį palaimino siūlymą mažinti PVM bilietams nuo dabar galiojančio 21 proc. iki 9 procentų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų