Vežėjų atstovas: eilės prie JK ir Prancūzijos sienos pajudėjo

Eilės Doveryje prie Jungtinės Karalystės (JK) ir Prancūzijos sienos pajudėjo, bet kelionė vilkikų vairuotojams užtuks ilgiau nei įprastai, sako Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ generalinis direktorius Zenonas Buivydas.

„Vis dar yra užkimšta, bet vairuotojai, kurie turi testus, jau praleidžiami, papildomai paleista keltų, situacija sprendžiama“, – BNS ketvirtadienį sakė Z. Buivydas.

Jis sakė neturintis tikslių duomenų, kiek vilkikų vairuotojų iš Lietuvos laukia galimybės išvykti iš Jungtinės Karalystės, tačiau trečiadienio vakarą, anot jo, tokių buvo apie 800 ir skaičius galėjo sumažėti perpus.

 

Anglija.today vaizdo įrašas

„Aišku, kaip anksčiau būdavo, kad atvažiuoji ir per per valandą–keturias tu išplaukei, nebus, keletą dienų užtruks, kol išsilygins. Bet laukiančiųjų tikrai turėtų būt sumažėję, kalbėjau su keletu kolegų, kurie pasikeitė bilietus, papildomų keltų paduota, pavyzdžiui, pirmadienį pirko bilietus, buvo tik 26 diena, bet pasikeitė ir šiandien, įlipo į laisvą, reiškia, iki dviejų–trijų dienų sutrumpėjo laukimo laikas“, – teigė Z. Buivydas.

Po to, kai Prancūzija uždraudė per Lamanšo sąsiaurį į Jungtinę Karalystę atvykti bet kokiam transportui, Doverio uoste susidarė kilometrinės eilės. Trečiadienį judėjimas buvo atnaujintas vilkikų vairuotojams ir prancūzams ar britams, kurie gyvena Prancūzijoje ir turi neigiamą COVID-19 testą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys  portretas
Platins mutavusį virusą

Vezikus yra kam atstovauti

Vezikus yra kam atstovauti portretas
Idomu ar atsiras kada nors kas atstovaus vairuotojus.

Alis...

Alis... portretas
pagaliau... mažiau vargs vairuotojai...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių