Pereiti į pagrindinį turinį

Vežėjai ir viceministras nesusitaria, kada Rusija panaikins sugriežtintą patikrą

2013-09-25 09:32
BNS inf.
M. Vidzbelio/Fotobanko nuotr.

Lietuvos užsienio reikalų viceministrui Rolandui Kriščiūnui pareiškus, kad sugriežtintą vežėjų patikrą Rusija galbūt atšauks ketvirtadienį, patys vežėjai sako, kad tai gali įvykti nebent kitą pirmadienį. Pasak nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ viceprezidento Mečislavo Atroškevičiaus, jo žiniomis, nuodugniai kroviniai nebebus tikrinami nuo rugsėjo 30 dienos.

„Mes turime informacijos, kad baigsis 30 dieną, nes buvo rugsėjo 16-tą pratęsta savaitei, po to 23 dieną vėl buvo pratęsta savaitei“, - BNS sakė. M.Atroškevičius.

Pasak jo, ši informacija yra neoficiali, tačiau jam atrodo labiau tikėtina. Be to, pasak "Linavos" atstovo, ketvirtadienį kaip tik turėtų būti pradėti griežčiau tikrinti Latvijos, Estijos ir Lenkijos prekes gabenantys vežėjai.

„Logiška būtų, nes paprastai pratęsiama savaitei būna, o ne keletui dienų. O ta rugsėjo 26 diena buvo minima neoficialiai, kad ir Latvija, Estija ir net Lenkija bus įtrauktą į naują parengtą rizikos profilį“, - BNS teigė asociacijos viceprezidentas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų