Viceministras: paramos skyrimas užtrunka, siekiant užkirsti kelią verslo piktnaudžiavimui

  • Teksto dydis:

Vyriausybės atstovai sako, kad paramos skyrimas nuo karantino nukentėjusiam verslui užtrunka, nes valdžios institucijos turi atidžiai tikrinti paraiškas, siekiant užkirsti kelią piktnaudžiavimui.

Ekonomikos viceministras Vincas Jurgutis teigia, kad yra pasitaikę atvejų, kai paramos siekė „įspūdingus rezultatus“ parodžiusios įmonės.

„Tie pinigai yra dideli, reikia suprasti, kad valstybė mokesčių mokėtojų pinigus turi skirstyti atsakingai, taip, kad po to nereikėtų ieškoti būdų, kaip tuos pinigus susigrąžinti“, – LRT radijui pirmadienį sakė viceministras.

„Daroma viskas, kad vienu metu būtų ir greita, ir patikrinta, kad ta parama nepatektų tiems, kas yra pelningi, moka dividendus ir galbūt gruodžio mėnesį turėjo mažiau pajamų, nes yra kažkoks verslo sezoniškumas ir panašiai“, – sakė V. Jurgutis.

„Atvejų, kai verslininkai, kurie tikrai įspūdingus rezultatus parodė per 2020 metus, bando gauti subsidijas, buvo, kol kas vienetai, bet aš dėkingas Mokesčių inspekcijai ir čia dirbantiems žmonėms, kad jie atidžiai vertina ir tokius atvejus pastebi ir nepraleidžia. Reikia vienu metu ir greitai bėgti ir būti vartininku“, – teigė viceministras.

Ministerijos paskutiniais skelbiamais duomenimis, iš patvirtino 150 mln. eurų subsidijų paketo kol kas paskirstyta daugiau kaip 14 mln. eurų.

Opozicija kritikuoja valdžią, kad toks tempas yra pernelyg lėtas.

Pasak viceministro, dėl papildomos paramos savarankiškai dirbantiems Vyriausybė turėtų apsispręsti pirmadienį.

Anksčiau Ekonomikos ministerija skelbė, kad dirbantiems pagal individualią veiklą ir verslo liudijimą numatoma skirti išmoką, kuri atitiktų 2019 metais sumokėtą gyventojų pajamų mokestį, tačiau sprendimas praeitą savaitę buvo atidėtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Laisves partija?

Laisves partija?  portretas
O kur dingo laisvavidurių gelbėtojų žadėtas pasitikejimas žmonėmis
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių