Pereiti į pagrindinį turinį

Vienos darbo valandos sąnaudos per metus padidėjo 6,6 proc.

2016-09-09 11:24
BNS inf.

Vienos valandos darbo sąnaudos šalies pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse, įskaitant ir individualiąsias įmones, antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, padidėjo 6,6 proc., o vien verslo įmonėse - 7,8 procento.

T. Lukšio / BFL nuotr.

Per ketvirtį - antrąjį ketvirtį, palyginti su sausio-kovo mėnesiais - darbo sąnaudos padidėjo 1,5 proc., iš jų verslo įmonėse - 1,9 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Darbo sąnaudos  per ketvirtį labiausiai didėjo labiausiai – 5,3 proc. – padidėjo statybos įmonėse, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų veiklos (4,9 proc.), transporto ir saugojimo (3,8 proc.), o sumažėjo nekilnojamojo turto operacijų įmonėse (4,8 proc.), elektros, dujų, garo tiekimo ir oro kondicionavimo (0,7 proc.) bei žmonių sveikatos priežiūros ir socialinio darbo įmonėse, įstaigose ir organizacijose (0,4 proc.).

Per metus valandos darbo sąnaudos augo visų veiklos rūšių įmonėse, labiausiai – apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų įmonėse (13,7 proc.), kitos aptarnavimo veiklos (9,7 proc.), apdirbamosios gamybos (9,5 proc.), statybos (9,1 proc.), bei informacijos ir ryšių (8,6 proc.) įmonėse.

Anot statistikų, vienos dirbtos valandos darbo sąnaudų augimą, pašalinus darbo dienų skaičiaus įtaką, antrąjį ketvirtį, palyginti su tuo pačiu 2015-ųjų ketvirčiu, lėmė padidinta minimalioji mėnesinė alga, didesnės išeitinės išmokos, didesnė darbo apimtis ir kitos priežastys.

Vienos dirbtos valandos „bruto“ darbo užmokestis ir išmokos natūra pramonės, statybos ir paslaugų įmonėse per metus padidėjo 6,5 proc., iš jų verslo įmonėse – 7,6 procento. Kitos darbo sąnaudos (socialiniai darbdavio įnašai ar įmokos) padidėjo 6,9 proc., iš jų verslo įmonėse – 8,4 procento.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų