Pereiti į pagrindinį turinį

Viešojo ir privataus sektorių partnerystės projektams – naujas startas

2014-12-03 13:30
BNS inf.
Shutterstock nuotr.

Viešojo ir privataus sektorių partnerystės (PPP) projektai ateityje turėtų būti įgyvendinami sparčiau ir geriau. Vyriausybė trečiadienį pritarė taisyklių pakeitimams.

„Manome, kad tai supaprastintų ir padarytų racionalesnį partnerystės projektų svarstymą ir patį procesą pagyvintų, nes dabar yra tam tikrų užstrigimų“, - trečiadienį Vyriausybės posėdyje sakė finansų ministras Rimantas Šadžius.

Anot ministro, rengiant PPP projektus, vietoje galimybių studijų iškart būtų rengiami investiciniai projektai, kuriuose būtų pristatyta ir finansinė projekto dalis.

Pakeitimai numato, kad Finansų ministerija teiks išvadas dėl projektus įgyvendinančių institucijų finansinių galimybių prisiimti ilgalaikius įsipareigojimus. Taip pat suteikiamos papildomos funkcijos Vyriausybės kanclerio vadovaujamai Viešojo ir privataus sektorių partnerystės komisijai.

„Iki šiol ji teikė siūlymus Vyriausybei dėl projektų įgyvendinimo tikslingumo. Siūloma, kad ji svarstytų Finansų ministerijos sudarytų visų partnerystės sutarčių ir jų vykdymo metinę ataskaitą. Prireikus komisija teiktų vertinimą ir siūlymus Vyriausybei dėl konkrečių projektų įgyvendinimo eigos bei partnerystės modelio taikymo tikslingumo“, - kalbėjo R.Šadžius.

Į komisijos sudėtį taip pat numato įtraukti viešosios įstaigos „Investuok Lietuvoje“ atstovą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų