Vilniuje – Baltijos šalių „žaliųjų“ finansų konferencija

  • Teksto dydis:

Finansų ministerija, Europos Audito Rūmai ir Lietuvos bankų asociacija penktadienį rengia finansų konferenciją, kurioje bus diskutuojama apie Europos Žaliojo kurso įgyvendinimą, klimato kaitos iššūkius iš finansų sektoriaus perspektyvos.

Rengėjų teigimu, Europoje vykstant karui, perėjimas prie žaliosios ekonomikos yra neatidėliotinas, tačiau norint sumažinti priklausomybę nuo Rusijos energetikos svarbūs ir struktūriniai pokyčiai bei naujos technologijos.

Konferencijoje bus kalbama apie tvarius finansavimo poreikius, atsižvelgiant į ES energetinę autonomiją ir geopolitinius konfliktus, taip pat žaliųjų finansų ateitį Europoje ir pasaulyje.

Europos ir Baltijos šalių finansų institucijų atstovai pasidalins įžvalgoms apie esamą situaciją ir iššūkius, bankų ir Lietuvos banko vadovai aptars, kokie svarbiausi pokyčiai vyksta skolinimo srityje ir ką turėtų žinoti klientai.

Skaičiuojama, kad per šį dešimtmetį Lietuvos perėjimui prie žaliosios ekonomikos reikės apie 14 mlrd. eurų, iš jų beveik 10 mlrd. eurų skirs valstybė, likusią dalį – privatus verslas.

Konferencijoje dalyvaus Europos Komisijos viceprezidentas Valdis Dombrovskis, Europos investicijų banko prezidentas Werneris Hoyeris (Verneris Hojeris), Tarptautinio valiutos fondo Europos departamento direktoriaus pavaduotojas Mahmoodas Pradhanas (Mahmudas Pradhanas), Europos Audito Rūmų narys Rimantas Šadžius, finansų ministrė Gintarė Skaistė, Lietuvos banko valdybos pirmininkas Gediminas Šimkus, kitų institucijų vadovai, ekspertai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių