VMI: gyventojai dar nesumokėjo 6,8 mln. eurų GPM

Už praeitus metus pajamas deklaravę 56 tūkst. gyventojų dar nesumokėjo 6,8 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio (GPM), praneša Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

„Daugiau nei 239 tūkst. gyventojų 159 mln. eurų GPM deklaravo ir sumokėjo laiku, dar 26 mln. eurų 100 tūkst. gyventojų sumokėjo pavėlavę. Vis dėlto likusi, nors ir nedidelė dalis gyventojų VMI priminimų ir raginimų neišgirdo“, – sako VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

VMI nurodo, kad artimiausią savaitę gyventojai turėtų mokestį sumokėti arba kreiptis į VMI dėl mokestinės paskolos sudarymo, kadangi už kiekvieną pradelstą mokėjimo dieną yra skaičiuojami delspinigiai, o po savaitės VMI bus priversta pradėti išieškojimo procedūras.

Kauno apskrityje pamiršusių sumokėti GPM kasdien vis mažiau

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (Kauno AVMI) informuoja, kad 11,7 tūkst. Kauno apskrities gyventojų, kurie deklaravo pajamas už 2018 metus, pamiršo sumokėti 1,46 mln. gyventojų pajamų mokesčio (GPM).

„Daugiau nei 48,6 tūkst. Kauno apskrities gyventojų 28,32 mln. eurų GPM deklaravo ir sumokėjo laiku, dar 5,32 mln. eurų 20,1 tūkst. gyventojų sumokėjo pavėlavę. Likusi, nors ir nedidelė, dalis mokesčių mokėtojų VMI priminimų ir raginimų neišgirdo“, – sako Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė ir primena, jog gyventojai visą informaciją apie esamą skolą gali rasti sistemoje „Mano VMI“.


Šiame straipsnyje: VMIGPMpajamų deklaravimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Reikia naujo viesumo

Reikia naujo viesumo portretas
Tegu VMI skelbia, kiek konkretus asmuo sumoka mokesciu i biudzeta, kiek ko uzdirbtu pinigu skiriama Lietuvos gyventoju poreikiams, tame tarpe ir nedirbanciuju
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių