VMI: PVM dengiant valstybei, gyventojams – mažesnės šildymo sąskaitos

  • Teksto dydis:

Gyventojai už centralizuotą šildymą ir karštą vandenį nuo šių metų pradžios iki šildymo sezono pabaigos mokės be pridėtinės vertės mokesčio (PVM), o jų nesumokėtą dalį dengs valstybė, skelbia Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Anot jos, Seimui priėmus įstatymo pataisą, 9 proc. PVM už gyventojų suvartotą šilumą ir karštą vandenį laikinai bus dengiamas iš valstybės biudžeto.

Mažesnių sąskaitų iš šilumos tiekėjų gyventojai sulauks už kovą ir balandį, patikslinti bus ir sausio bei vasario mėnesių mokesčiai.

„Šilumos tiekėjai privalės sumažinti šilumos energijos kainą gyventojams 9 proc. PVM tarifo dydį atitinkančia suma. Dėl kompensacijos gyventojams niekur kreiptis nereikės“, – pranešime sakė VMI Teisės departamento vadovė Rasa Virvilienė.

Pasak jos, nauja tvarka taikoma nuo šių metų sausio iki balandžio 30 dienos.

Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisas Seimas priėmė praėjusią savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

piktas rinkejas...svelniai tariant...

piktas rinkejas...svelniai tariant... portretas
valio, vieno pazistamo klausiu mieste, ne is vilniaus jis, turi du butus, sakau, tau pvm sumazino sildymui, sako net nezinau kiek uz siluma moku...esme tame kad manau daug kam tas PVM centralzuotam nusvisilp,,,daug kas gerai uzdirba, turi butus naujus, VIP vietose, po kelis butus turi ir t.t. ypa klaipedoje pigus sildymas kuriems nusisvilps ant to pvm 5 eur sutaupys per menesi...bet beda kad kitu zmoniu grupes kurios gyvena rajonuose, butuose senuose, namuose, dirba nuo algos iki algos ir t.t. moka pilna kaina uz elektra 21 proc...moka uz biokura 9 proc PVM...dujoms 21 proc PVM. bet va siems ponams valdzioje yra svarbu centralizuotas tik sildymas...kodel skaidote sali? koks jusu tiklas?...jei visiems laikinai tai visiems,,,gal uztenka to kompesaciju ant kompensacijos,,,kiek biurokratu reikia idarbinti tas kompensacijas skaiciuoti...kaip sake vienas seimo narys kazkada, LT yra apie 40tukstanciu yvairiu kompensaciju ir lengvatu...nuostabi salis...

ironija

ironija portretas
VMI turi labiau prižiūrėti tuos 170 objektų, daugumą jų įsigytų už 120 eurų. Dabartinę vmi tik "ant muilo"
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių