VMI raginimas: 27 tūkst. gyventojų gali susigrąžinti nemažą sumą pinigų

Apie 27 tūkst. gyventojų galėtų susigrąžinti beveik 4,3 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio, jei pateiktų pajamų deklaraciją, praneša Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

„Esama situacijų, kai gyventojai neprivalo pateikti metinės pajamų deklaracijos, tačiau turi teisę susigrąžinti dalį sumokėto GPM. Raginame gyventojus atkreipti į tai dėmesį ir nepraleisti progos susigrąžinti permokėtus pinigus“, – pranešime sako VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

Pasak jos, GPM permoka gyventojams susidaro dėl įvairių priežasčių. Viena pagrindinių – pritaikytas mažesnis, nei priklauso, neapmokestinamųjų pajamų dydis (NPD). Mokesčio permoka gali susidaryti ir dėl taikomų GPM lengvatų (pavyzdžiui, dėl mokėtų įmokų už studijas, įmokėtų gyvybės draudimo įmokų ar įmokų į pensijų fondus).

VMI taip pat pažymi, kad yra ir tokių gyventojų, kurie turėjo pareigą pateikti pajamų deklaraciją už praėjusius metus, tačiau net ir mokesčių administratoriaus raginami to nepadarė.

„Daugiau nei 15 tūkst. tokių „užmaršių“ gyventojų VMI suformavo pakaitines pajamų mokesčio deklaracijas ir savo iniciatyva apskaičiavo mokėtiną GPM sumą, apie tai jie šiuo metu informuojami asmeniniais pranešimais“, – teigia VMI.

Mokesčių inspekcijos duomenimis, valstybės biudžetą skolingi gyventojai turėtų papildyti apie 1,5 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAI IŠ KUR TOS PERMOKOS

TAI IŠ KUR TOS PERMOKOS portretas
skaičiuokit kaip turi būt kiek reik o ne paskui gražint negražint

Ooo

Ooo portretas
Gudrumelis
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių