Pereiti į pagrindinį turinį

"VP dešimtukas" skirstosi, N.Numavičius atsiprašo „MG Baltic" prezidento

2009-09-01 12:57
"VP dešimtukas" skirstosi, N.Numavičius atsiprašo „MG Baltic" prezidento
"VP dešimtukas" skirstosi, N.Numavičius atsiprašo „MG Baltic" prezidento / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Didžiausią Baltijos šalyse mažmeninės prekybos tinklą „Maxima" valdantis "VP dešimtukas" skirstosi, pripažino grupės vadovas ir pagrindinis akcininkas Nerijus Numavičius. Jis teigia neteiksiantis jokių komentarų, kol procesai nebus baigti.

Grupę paliko jau du nacionalinės energetikos bendrovės „Leo LT" kūrime ypač aktyviai dalyvavę žmonės - Darius Nedzinskas ir Žilvinas Marcinkevičius.

„VP grupėje pastaruoju metu vyksta esminiai pokyčiai. Norą pasitraukti iš grupės veiklos pareiškė vienas akcininkų Darius Nedzinskas. Nuo 2008-ųjų rugpjūčio mėnesio 4 dienos grupės viceprezidento pareigas faktiškai nustojo eiti Žilvinas Marcinkevičius", - teigiama N.Numavičiaus pranešime.

„VP grupės" komunikacijos vadovė Viktorija Jakubauskaitė sakė negalinti nieko daugiau komentuoti - anot jos, Ž.Marcinkevičius „faktiškai neina pareigų", o kito viceprezidento kol kas nėra.

N.Numavičius teigė atsiprašantis koncerno „MG Baltic" prezidento Dariaus Mockaus už viešus Ž.Marcinkevičiaus kaltinimus per žiniasklaidą, kad D.Mockus neva bendradarbiavo su Rusijos specialiosiomis tarnybomis ir taip bandė sutrukdyti įkurti nacionalinę energetikos bendrovę „Leo LT", kurią valdžia dabar yra nusprendusi išformuoti.

„Žvelgdamas atgal, jaučiu pareigą atsiprašyti koncerno MG Baltic vadovo Dariaus Mockaus ir Lietuvos visuomenės dėl žinomo buvusio VP grupės viceprezidento Ž.Marcinkevičiaus poelgio. Neabejoju, kad gebėjimas pripažinti klaidas padės išvengti jų ateityje", - teigė N.Numavičius.

Viešas VP ir „MG Baltic" atstovų konfliktas neišėjo į naudą pastarajam koncernui. D.Mockus, po pralaimėjimo nutraukęs teismus dėl neteisingos informacijos paskleidimo, viešai pripažino, kad susidūrimas neatnešė naudos verslui.

VP grupė niekada nėra atskleidusi, po kiek jos akcijų valdo vadinamasis "VP dešimtukas", tačiau bendrasavininkius visuomet rikiavo griežtai pagal tam tikrą eiliškumą. Dėl to rinkoje spėliota, kad akcininkai viešuose pranešimuose įvardijami pagal turimų akcijų kiekį.

Grupę paliekantis Ž.Marcinkevičius, tikėtina, buvo antras pagal dydį grupės akcininkas, o D.Nedzinskas turėjo mažiausią akcijų paketą. D.Nedzinskas viešai patvirtino, kad VP grupės akcijas parduos. Jis į VP akcininkų grupę 2007-aisiais atėjo paskutinis - po to, kai ji privatizavo elektros skirstymo bendrovę VST.

„Vilniaus prekybos" akcijas valdė 10 fizinių asmenų: Nerijus Numavičius, Ž.Marcinkevičius, Mindaugas Marcinkevičius, Ignas Staškevičius, Julius Numavičius, Renatas Vaitkevičius, Gintaras Marcinkevičius, Mindaugas Bagdonavičius, Vladas Numavičius ir D.Nedzinskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų