VTEK: advokatė D. Burgienė neteisėtai vykdė lobistinę veiklą

Advokatė Dovilė Burgienė pažeidė Lobistinės veiklos įstatymą, kai nebūdama registruota lobiste praėjusių metų birželį atstovavo asociacijai „Investuotojų forumui“ Seimo Sveikatos reikalų komiteto posėdyje ir pasisakė apie Sveikatos draudimo įstatymo pakeitimus.

Prieš sprendimo priėmimą D. Burgienė teigė nemananti, kad pažeidė įstatymą. Ji teigia, kad posėdyje dalyvavo asociacijos vadovės Rūtos Skyrienės prašymu, nes ši atostogavo.

„Tikrai neveikiau kaip lobistė, ten kažkoks nesusipratimas. Iš tikrųjų dalyvavau viešame posėdyje ir registravausi oficialiai kaip „Investuotojų forumo“ atstovė Rūtos Skyrienės pavedimu. Labai viskas banalu ir paprasta, „Investuotojų forumas“ dažnai dalyvauja tokiuose susitikimuose“, – BNS sakė D. Burgienė.

Pasak VTEK, posėdžio garso įrašas ir protokolas rodo, kad D. Burgienė išsakė nuomonę, jog privačias gydymo įstaigas diskriminuotų siekis įtvirtinti reguliavimą, kuriuo eliminuojamos privačios įstaigos iš stacionare teikiamų ir privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšomis kompensuojamų paslaugų.

Tyrimo duomenimis, suinteresuoti asmenys į minėtąjį komiteto posėdį nebuvo kviečiami, todėl nebuvo kviesta ir D. Burgienė. Leidimas dalyvauti šiame posėdyje jai išduotas „Investuotojų forumo“ prašymu. Šios asociacijos narės yra pelno siekiančios bendrovės, todėl etikos sargai vertina, kad minėtąja lobistine veikla siekta tenkinti ne viešąjį interesą, o tam tikros interesų grupės privačius, ekonominius interesus.

„Tas tyrimas kažkoks keistas, nes yra du posėdžiai, kuriuose dalyvavau, dėl jų nekyla problemų, o dėl vieno yra klausimų, bet iš principo jokios intrigos nėra. Žiauriai viešas procesas ten vyko“, – teigė D. Burgienė.

VTEK primena, kad lobistinę veiklą turi teisę vykdyti tik registruoti lobistai, jie šią vykdomą veiklą privalo deklaruoti. Šiuo metu šalyje įregistruoti 76 lobistai.

Lobistinė veikla – veiksmai, kuriais siekiama daryti įtaką valstybinėje tarnyboje dirbantiems asmenims, kad lobistinės veiklos užsakovo interesais būtų priimami arba nepriimami teisės aktai, administraciniai sprendimai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o aplamai yra norrs vienas advokatas

o  aplamai  yra   norrs  vienas  advokatas  portretas
teisejas ar prokuroras kuris TEISETAI vygdo lobistine veikla ???????

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
va, koks geras ir sotus gyvenimas...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių