Vyrai sausį uždirbo vidutiniškai 229 eurais daugiau nei moterys – „Creditinfo“

  • Teksto dydis:

Iš 76 veiklos sričių 67-iose vyrų vidutinis atlyginimas išlieka aukštesnis nei moterų – šių metų sausį vyrai vidutiniškai per mėnesį uždirbo 229 eurais daugiau nei moterys, parodė kredito biuro „Creditinfo Lietuva“ analizė, atlikta remiantis „Sodros“ duomenimis.

„Creditinfo Lietuvos“ vadovas Aurimas Kačinskas teigia, kad „Sodrai“ pradėjus skelbti vidutinius vyrų ir moterų atlyginimus įmonėse buvo pastebėtas greitesnis moterų atlyginimų augimas, tačiau pastaraisiais metais vėl kiek sparčiau augo vyrų atlyginimai.

„Mažesnės moterų pajamos reiškia menkesnes galimybes skolintis ir įsigyti brangesnių daiktų, todėl tariantis dėl darbo atlygio visada rekomenduotume pasidomėti darbdavio įmonėje taikoma atlyginimų politika“, – pranešime teigė A. Kačinskas.

„Creditinfo Lietuvos“ teigimu, vyrų vidutinis darbo užmokestis sausį, palyginti su pernai sausiu, augo sparčiau nei moterų: vyrų – nuo 1760 iki 2002 eurų, o moterų – nuo 1571 iki 1773 eurų.

Penkiuose iš 76 veiklos sektorių skirtumas tarp vyrų ir moterų atlygio viršija 1000 eurų per mėnesį: didžiausias skirtumas (2020 eurų) buvo oro transporto veikloje – čia vyrai per mėnesį vidutiniškai uždirbo 4828 eurus, o moterys – 2806 eurus.

Daugiau kaip tūkstančio eurų skirtumas buvo pagalbinėje finansinių paslaugų ir draudimo veikloje (vyrų – 4341, o moterų – 2656 eurai), azartinių lošimų ir lažybų organizavime (atitinkamai 3213 ir 1605 eurai), finansinėse paslaugose, išskyrus draudimą ir pensijų kaupimą (atitinkamai 4147 ir 2970 eurų), kompiuterių programavime (atitinkamai 4165 ir 3099 eurai).

Nors daugelyje veiklos sričių vidutiniai vyrų atlyginimai didesni, 24 sričių moterų atlyginimai kilstelėjo daugiau nei vyrų. Daugiau kaip šimtu eurų moterų darbo užmokestis augo nuomos ir išperkamosios nuomos, elektros ir dujų tiekimo, mašinų ir įrangos remonto, narystės organizacijose, leidybinės veiklos, reklamos ir rinkos tyrimų, kino filmų ir televizijos programų gamybos, programų rengimo ir transliavimo, tabako gaminių gamybos veiklose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

baisu

baisu portretas
tikrai baisu, reikia skelbti tarptautine problema, seime tam skirti 3 menesius diskusiju, TV ir radijo laidu tam reikalui, tikrai, ziaurus ivykis lietuvoje, ir labai baisus. Tikra neteisybe. man rodos kaip ir vokietijoje LT reikia be liemeneliu moterims leisti maudytis, dar kokiu paaugliu pasikviesti i baseina, ir bus tikra lygybe...:D o siaip man visiskai viendoai, kas kaip moka tas taip dirba, yra moteru milionieriu, yra vyru benamiu, tai dabar ka? kazkaip atrodo kad biurokratizmas ne skatina zmoniu evoliucija o stabdo vis visokiais durnais istatymasi nes jau nebera ka veikti skaitmeniniame amziuje...viskas jau automatizuota tai kad etatu nenaikinti bus dar visokiu "kiseniu" tyrimu, transgenderiu, ir t.t...

Jo

Jo portretas
Tai atimti iš vyrų ir atiduoti toms kišenių matuotojoms
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių