Vyriausybė iš esmės pritarė išimtims kaimo turizmo paslaugų teikėjams

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Vyriausybė pritarė Turizmo įstatymo pataisoms, kuriomis siekiama numatyti išimtį kaimo turizmo paslaugų teikėjams, suteikiant jiems teisę duomenis apie apgyvendintus asmenis Nacionalinėje turizmo informacinėje sistemoje (NTIS) teikti ne rečiau kaip kartą per mėnesį, tačiau siūlo tikslinti kelias nuostatas.

Ministrų kabinetas siūlo koreguoti kelias įstatymo projekte vartojamas formuluotes, atsižvelgiant į atitinkamas Turizmo įstatymo nuostatas ir Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (BDAR) nuostatas.

Vyriausybės išvados projekte įtrauktas siūlymas nurodyti, kad apgyvendinimo paslaugų teikėjai, teikiantys kaimo turizmo paslaugas, privalėtų užtikrinti, kad apgyvendinami užsieniečiai, išskyrus kartu su jais atvykusius nepilnamečius vaikus, patvirtintų savo tapatybę pateikdami paslaugos teikėjui galiojantį asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Kartu pritarta ir siūlymams tikslinti įstatymo projekte vartojamas sąvokas.

Tokia Vyriausybės išvada, kuriai pritarta trečiadienį, bus teikiama Seimui.

Ekonomikos ir inovacijų ministerijos parengtomis įstatyminėmis pataisomis siūloma nustatyti kitokį duomenų apie apgyvendintus asmenis pateikimo į NTIS terminą kaimo turizmo paslaugų teikėjams. Jiems būtų nustatytas iki vieno mėnesio terminas vietoje 24 valandų (nuo asmens apgyvendinimo dienos) termino, galiojančio visiems kitiems apgyvendinimo paslaugų teikėjams.

Taip pat siūloma nustatyti, kad teikiant šią informaciją apie Lietuvos Respublikos piliečius, pakaktų NTIS nurodyti tik jų kiekį ir nakvynių skaičių. Asmens dokumentuose esantys duomenys būtų ir toliau teikiami apgyvendinant užsienio šalių piliečius.

Anot pataisų iniciatorių, įstatymo projektai parengti atsižvelgiant į kaimo turizmo paslaugų teikėjų situaciją. Jų teigimu, kaimo paslaugų teikėjai dažniausiai veikia nuo miesto gyvenamųjų vietovių nutolusiose teritorijose, kuriose nėra užtikrintas nuolatinis ir nenutrūkstama interneto ryšio veikimas, kuris yra būtinas tinkamam Turizmo įstatymo nuostatų įgyvendinimui.

Aiškinamajame rašte minima ir tai, kad kaimo turizmo paslaugų teikėjai yra individualios veiklos pagrindu veikiantys asmenys, smulkieji verslininkai, neturintys rezervacinių sistemų, kurios automatiniu būdu perkelia apgyvendinamų asmenų duomenis į NTIS, skirtingai nei viešbučių tinklai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių