Vyriausybė: naftos atsargos bus kaupiamos tik strateginėse įmonėse

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį pritarė, kad valstybės lėšomis kaupiamos naftos produktų atsargos būtų laikomos tik strateginių įmonių saugyklose.

Tai numato Energetikos ministerijos parengtos Naftos produktų ir naftos valstybės atsargų įstatymo pataisos. Jas dar turės priimti Seimas. 

Pasak ministerijos, šios atsargos ir jų saugojimas dabar nėra reglamentuotas kaip svarbus nacionaliniam saugumui.

„Minėtas atsargos ypač svarbios nacionalinio saugumo požiūriu, todėl jos atitinkamai turi būti ir saugomos. Tai iki šiol nėra reglamentuota, todėl ir parengtos pataisos, kuriomis nustatomi reikalavimai, kaip turėtų būti saugomi nacionaliniam saugumui svarbūs objektai“, – BNS komentavo Energetikos ministerija.

Ministerijos teigimu, dabar šios atsargos kaupiamos „Klaipėdos naftos“ Subačiaus terminale, tačiau rugpjūčio 28 dieną  baigiasi sutartis, todėl ypač svarbu, kad įstatymo pataisos būtų priimtos ir pakeitimai įsigaliotų kuos greičiau.

Lietuvoje yra ir daugiau naftos produktų saugyklas turinčių įmonių, tačiau ministerijos duomenimis, strateginę  infrastruktūrą turi tik „Klaipėdos nafta“ (Subačiaus terminalas) ir „Orlen Lietuva“ (Būtingės terminalas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių