Vyriausybė nuo 2016-ųjų didins pensijas

  • Teksto dydis:

Vidutinė senatvės pensija nuo sausio didės 8,21 euro (3,2 proc.) iki 265 eurų. Sprendimą, kuris palies apie 857 tūkstančius žmonių, trečiadienį priėmė Vyriausybė.

„Priėmėme šį nutarimą dėl to, kad visi įstatymai yra pasirašyti prezidentės, kurie mums suteikė teisę priimti kitus teisės aktus“, - po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Praėjusią savaitę Vyriausybė nepriėmė sprendimo dėl pensijų didinimo, nes prezidentė Dalia Grybauskaitė dar buvo nepasirašiusi 2016 metų valstybės ir „Sodros“ biudžetų.

Paklaustas, ar nebuvo galima pensijų padidinti daugiau, Vyriausybės vadovas sakė, kad norai ne visuomet sutampa su galimybėmis.

„Mūsų tikslas yra toks, kad neatsitiktų taip kaip Lietuvoje - septynerius metus niekas pensijų nedidino, po to atsiranda laikas, kada didinti. Mano, kaip ekonomisto, noras, kad kiekvienais metais tiek pensijos, tiek darbo užmokestis didėtų, ir tai būtų daroma atsižvelgiant į mūsų ekonominę-finansinę situaciją“, - sakė A.Butkevičius.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė teigė, kad pensijos ateityje didės automatiškai.

„Manau, kada turėsime pensijų indeksavimo įstatymą, indeksavimo problemos neliks. Ir įvertinant, kokios yra valstybės galimybės finansinės, ekonominės, koks augimas BVP, pensijos bus indeksuojamos“, - sakė A.Pabedinskienė.

Vyriausybės sprendimu, nuo kitų metų pradžios taip pat didės socialinių pašalpų, ligos, motinystės, tėvystės, nelaimingų atsitikimų darbe, profesinės ligos išmokos, pareigūnų ir karių valstybinės ir kai kurios kitos pensijos, valstybinės šalpos išmokos.

Pensijų didinimui 2016 metų „Sodros“ biudžete jau yra numatyta 74,1 mln. eurų, o valstybės biudžete - 11 mln. eurų.

Bazinė pensija didės 4 eurais iki 112 eurų, maksimali neperskaičiuota pensija - 9 eurais iki 245 eurų, einamųjų 2016 metų draudžiamųjų pajamų dydis - 11 eurų iki 445 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Maryte

Maryte portretas
Gaila ,kad mes per gyvenimą užsidiirbome tik tokias pensijas,o kiti pralobo pripuolę prie lovio,bet i kapus nueisime visi vienodai,tuščiomis kišenemis ir tų turtuolių niekas neprisimins.....

Senutė

Senutė portretas
Ačiū partijoms ir vyriausybei už tokią varganą išmaldą! O kada pensijas PADIDINSITE?

dzin

dzin portretas
tik pasisaipymas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių