Vyriausybė nusprendė leisti VMVT papildomai nuomotis 19 tarnybinių automobilių

Vyriausybė trečiadienį posėdyje nusprendė pritarti Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) siūlymui leisti Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) nuomotis 19 tarnybinių lengvųjų automobilių iš jai patvirtintų bendrųjų asignavimų.

Projekte buvo siūloma pagal veiklos nuomos sutartį leisti VMVT nuomotis 19 M1 klasės tarnybinių lengvųjų automobilių, kurių kiekvieno vertė – ne didesnė kaip 17 000 eurų be pridėtinės vertės mokesčio (PVM), neviršijant VMVT valstybės biudžete patvirtintų asignavimų.

VMVT pažymi poreikį nuomoti automobilius siekiant užtikrinti jai nustatytų uždavinių ir funkcijų vykdymą.

Projekto pažymoje pabrėžiama, kad VMVT pernai grąžino 19 tarnybinių lengvųjų automobilių, nuomotų pagal veiklos nuomos sutartį, šiemet – 15 automobilių, kurie dėl blogos techninės būklės buvo pripažinti netinkamais naudoti. 2021 metų vasario mėnesį VMVT turės grąžinti dar 24 tarnybinius lengvuosius automobilius, nuomojamus pagal veiklos nuomos sutartį. Iš viso 2019 – 2021 metais VMVT eksploatuojamo tarnybinio transporto skaičius mažėja 58 vienetais, t. y. 30 proc.

VMVT kitąmet pavedama papildoma Susietosios paramos už ūkinius gyvūnus reikalavimų įgyvendinimo kontrolės funkcija, todėl planuojama įvykdyti papildomų 2 750 patikrinimų per metus.

Įgyvendinant Vyriausybės nustatytas priemones kovai su šešėliu visuose mėsos tvarkymo etapuose, 35 proc. išaugo patikrinimų skaičius turgavietėse. Projekto pažymoje taip pat pabrėžiama, kad VMVT privalo užtikrinti VMVT veterinarijos inspektorių rotaciją ir nedelsiant sudaryti jiems galimybes skubos tvarka nuvykti į objektą dėl skubios kontrolės veiksmų atlikimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių