Vyriausybė pensiją ketina padidinti iki 325 eurų

  • Teksto dydis:

Sauliaus Skvernelio vadovaujama Vyriausybė per ketverius kadencijos metus vidutinę senatvęs pensiją ketina padidini ne mažiau kaip 37 eurais - iki 325 eurų.

„Atsižvelgiant į augančią ekonomiką ir didėjantį darbo užmokesčio fondą, indeksuota vidutinė senatvės pensija 2020 metais yra ne mažesnė kaip 325 eurai“, - nurodoma Vyriausybės programos įgyvendinimo priemonių plano projekte, kurio kopiją matė BNS.

Šiuo metu vidutinė senatvės pensija yra apie 288 eurai - nuo šių metų pradžios ji padidėjo apie 20 eurų. S.Skvernelis anksčiau yra sakęs, kad 2018 metais pensijos galėtų didėti dar vidutiniškai 23 eurais.

Be to, planuojama iki 2020 metų sukaupti ne mažiau kaip 400 mln. eurų „Sodros“ rezervą pensijoms. Šiuo metu toks rezervas nėra kaupiamas, praėjusią savaitę šio klausimo svarstymas Vyriausybėje buvo atidėtas.

Per ketverius metus „Sodros“ skolą planuojama sumažinti 34 proc. - praėjusių metų spalį ji siekė 3,746 mlrd. eurų. Įgyvendinus Vyriausybės planus ji, BNS skaičiavimais, sumažėtų iki maždaug 2,47 mlrd. eurų.

Priemonių plane numatoma bendrosios (pagrindinės) pensijos dalies finansavimą perkelti į valstybės biudžetą, įvertinti galimybę antros pakopos pensijų fondų finansavimą perkelti iš „Sodros“ į biudžetą, įvertinti antros ir trečios pakopos pensijų fondų tobulinimo galimybes bei skatinti profesinių pensijų kaupimą, įsteigti Pensijų tarybą prie Vyriausybės.

Taip pat ketinama įvertinti „Sodros“ įmokų mokėjimo išimčių mažinimo galimybes bei pateikti atitinkamus pasiūlymus, įvertinti galimybę atsisakyti „Sodros“ pensijų dydžio ribojimo, papildomą pensijos dalį apskaičiuojant pagal visas asmens draudžiamąsias pajamas.

Terminai, iki kada turėtų būti įgyvendintos šios reformos, projekte nepateikiami.

Iki 2018-ųjų antrojo ketvirčio ketinama išanalizuoti galimybes taikyti „Sodros“ įmokų „lubas“ (maksimalius dydžius) ir parengti atitinkamus teisės aktų pakeitimų projektus. „Sodros“ įmonių lubos jau buvo numatytos ankstesnės kadencijos Seimo patvirtiname naujame Socialiniame modelyje, tačiau Seimo rinkimus laimėjus Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai šis sprendimas buvo atšauktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

blefas

blefas portretas
tik vienas žodis ,,tiktu muilo burbulas jau paleistas matote 2020 metais pensijos bus 325 eurai, taip kas tas skaičius reiškia tokio mažo pavidalo ką mes norime apgauti, ir ką mes jau 2020 metais po tokiu jūsų išsidirbinėjimu vos kojas tempsime ir ne tiek daug jau liks tu pensininku juk nesulauks ir vis toliau meluos ,kur bus kas bus mums gyventi reikia dabar šia valanda o ne metais 2020 m, kiek laiko mulkino ir toliau mulkina vis žada o galo nėra , po 40 žadėjo bet neištėsėjo melavo po kelis pinigus pametė ir dingo visas bajeris,, kur jus žmonių pinigus mėtote žinome ir kenčiam bet ar taip bus ilgai sunku pasakyti, o apie 2020 m,, nežinau ar sulauksime ,,

Anonimas

Anonimas portretas
tai yra niekas daugiau tik skaiciu manipuliacijos , tai sudas apipiltas sokoladu ... BLT ..truksta zodziu , neva kazka gero padarys , 2020 bus 320 pensija ...ir t.t iki 2020 m puse isstips tu pensininku is baddo, siuo metu po euro yvedimo kainos soktelejo 300 --500% ,valdzia tuoj pat ,,,,pagerino ,,,pensija 10 euru , --tai absoliutus nulis, dabar vel kainos siktelejo --vel pagerins -20 ..----.kada pagal kainu kelimo procentiny santyky pensija reali turetu but siuo metu lietuvoj ne mazesne kaip 600 euru, o keliant kainas turi didet ir pensijos, maziau -pedalai sun jankiais kara rusijos pasienyje zaiskit ir provokuokit rusus --uzteks pinigu ne tik pensijoms bet ir atlyginimams pakelti .... dabar serdami jankius ir pirkdami ausinius saukstus --tasko milijardus y kaire ir desine..o zmones gyvena zemiau skurdo ribos

reikia dirbti

reikia dirbti portretas
to ww ir kitiems noriu pasakyti - kai kas dirbo pirmaeilese pareigose ir gana atsakinga darba,o po to vakare dar leke i antraeiles pareigas vel po 4 val.Mokescius tada dar socialiniam skyriui atskaiciuodavo uz abu gaunamus atlyginimus.Aisku kad dabar pensija yra gana nemaza,nes kai iseidinejau i pensija 10 m.eme sovietiniu o kitus jau nepriklausomos Lietuvos darbo metus.Kas daug atidave sodrai tas gana nemazai ir gauna.Kai dirbsit - tai ir turesit.Senatve reikia rupintis nuo jaunystes.Darbo stazas beveik 45 m.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių