Vyriausybė pripažįsta, kad prekybos taisyklės iškraipo konkurenciją, bet sprendimo neturi

Premjerė ir ekonomikos ministrė pripažįsta, kad prekybos taisyklės karantino laikotarpiu iškraipo konkurenciją didžiųjų prekybos tinklų naudai, bet sako neturinčios geresnio sprendimo.

Ministrų kabineto sprendimu, veiklą galės tęsti parduotuvės, kurių pagrindinė veikla yra maisto prekių pardavimas, tačiau joms nebus draudžiama prekiauti ir ne maisto prekėmis.

Turgavietėse bus leidžiama tik maisto prekyba, atskiros ne maisto prekių parduotuvės turės užsidaryti.

Premjerė Ingrida Šimonytė pripažino, kad tai sukuria nelygias sąlygas, tačiau sakė neturinti geresnio varianto ir teigė, kad tokios pačios taisyklės galiojo ir per karantiną pavasarį.

„Netolygumas tikrai yra, man tiktai sunku pasiūlyti kažkokį logišką sprendimą, turint minty kad prieš pusę metų jo niekas nerado ir nežinau, ar mes jį galime surasti šiandien posėdyje“, – sakė premjerė I. Šimonytė pirmadienio Ministrų kabineto posėdyje.

Ekonomikos ministrė Aušrinė Armonaitė sakė sutinkanti, kad nauja tvarka pakenks smukiesiems prekybininkams ir nėra tobulas sprendimas. Ji teigė, kad ministerija dabar sutelks dėmesį į valstybės pagalbą smulkiam verslui.

„Pripažįstame, kad smulkiuosius tai paveiks, tačiau dabar imtis papildomų represinių priemonių ir raudonomis „Stop“ juostomis apvynioti šampūnus ar kažkokias kitas prekes prekybos centruose matyt irgi būtų dar daugiau ne ten nukreiptos energijos“, – sakė ji.

Ministrai nusprendė sekmadienį priimto sprendimo nekeisti.

Naujos karantino sąlygos įsigalios trečiadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nas

nas portretas
kurgi keis sprendimus, kai sadė savi dėdės...maistas kartu su kitom pramoninėm prekėm...Maksimos klesti, o kur tvarka Urme įleidžiami tik po žmones patalpos dezinfekuojamos laikosi visi tvarkos uždaromos...taip skatiname verslą ir vis kartoja, kad kurtume darbo vietas...bus daugiau dykaduonių gal Maksima visus išlaikys...ir kaip ten bebūtų niekad nieko nepirkau Maksimose ir nepirksiu...tas pats jeigu kažkokio pono įdėja atsidaryti internetinę prekyba ir pritraukti pirkėjus...katės maiše nepirkau ir nepirksiu...ir penkis kart brangiau nemokėsiu...lai kiti kas nori uždirba Maksimom milijonus...aš palaikau tik smulkų verslą...bet ten sėdintys paliko Maksimas...tik paskui nedejuokit, kad daug bedarbių...džiaukitės su savo Maksimom...

OOOOO..,

OOOOO.., portretas
lobistų prastumta vyriausybė, nežinanti, ką daryti??? AKLAVIETĖ NUO PAT PIRMOS DIENOS. Bravo LOBISTAMS.. :) :) :) HAHAHAHAHAAA.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių