Vyriausybė pritarė mokesčių lengvatoms remiantiems Ukrainą

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį pritarė Labdaros ir paramos įstatymo pataisoms, pagal kurias už verslo ir žmonių teikiamą paramą Ukrainai numatoma taikyti tokias pat mokestines lengvatas, kaip ir Europos ekonominės erdvės valstybėms.

Pasak finansų ministrės Gintarės Skaistės, pataisos praplėstų paramos gavėjų sąrašą ir leistų taikyti mokesčių lengvatas paramai, kuri teikiama Ukrainos kariuomenei ar kitoms šalies institucijoms.

„Norime sudaryti vienodas sąlygas teikti paramą Ukrainai tiek Lietuvos verslui, tiek Lietuvos žmonėms“, – Vyriausybės posėdyje sakė G. Skaistė.

Anot jos, Vyriausybė nustatys papildomą teisinių ir demokratinių valstybių sąrašą, kurių paramos gavėjo statusą turintiems juridiniams asmenims taip pat bus galima suteikti paramą.   

Finansų ministerija anksčiau skelbė, jog valstybinė mokesčių inspekcija vertins kiekvieną konkretų atvejį ir atsižvelgs į veiklos turinį, o ne formą, ir nestabdys lengvatų taikymo dėl formalių neatitikimų, jeigu parama tikrai buvo panaudota visuomenei naudingiems tikslams karo Ukrainoje kontekste.

Anot ministerijos, karo Ukrainoje metu mokestinės lengvatos taikomos ir tada, kai verslas suteikia paramą Lietuvos paramos gavėjo statusą turintiems asmenims, kurie šią paramą panaudoja ukrainiečiams lemti.

Skubos tvarką teikiamiems pakeitimams dar turės pritarti Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių