Vyriausybė toliau mokės kompensacijas žmonėms, apgyvendinusiems ukrainiečius

  • Teksto dydis:

Gyventojams ir įmonėms, apgyvendinusioms pabėgėlius iš Ukrainos, bus kompensuojama visus 2023 metus – tam trečiadienį posėdyje pritarė Vyriausybė. Šios kompensacijos skiriamos nuo šių metų balandžio.

Be to, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymu ukrainiečiai, deklaravę gyvenamąją vietą panaudos pagrindais suteiktame būste ir apmokantys jo išlaikymo išlaidas, galės gauti kompensacijas už šildymą, karštą ir šaltą vandenį.

„Kompensacija siekiame paskatinti būstų ar kitų tinkamų gyventi patalpų savininkus suteikti apgyvendinimą ukrainiečiams“, – pranešime sakė ministrė Monika Navickienė.

Atsižvelgus į tai, kad spalį Europos Sąjungos institucijos priėmė sprendimą dėl laikinosios apsaugos automatiško pratęsimo dviem šešių mėnesių laikotarpiams, tikslinama, kad tokia apsauga Ukrainos karo pabėgėliams Lietuvoje suteikiama nuo šių metų kovo 4 dienos iki 2024 metų kovo 4 dienos.

Šiuo metu kompensacijas gauna apie 5 tūkst. fizinių ir juridinių asmenų, apgyvendinusių beveik 14 tūkst. ukrainiečių. Tam skiriama apie 1,1 mln. eurų per mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Domas

Domas portretas
Daroma viskas kad lietuvius suvaryt i ozio raga ir apiplest- butus atimt. Kas prisiima ukrainiecius tie ir neteks buto, ypac jei leis deklaruot gyvenama vieta. Jie gali ir savivaldybej deklaruot ta vieta, bet va vilioja lietuvius i spastus su tomis kompensacijomis. Konservai zino, kad ju niekad nebeisrinks, tai nueidami tiek zalos pridarys kad galva nenesa jau mediciniskai puse tautos suluosino, dabar bando finansiskai palikt nuogus basus

na

na portretas
kad jie čia nenori dirbti...atėjo į Urmą siuvėja iš Ukrainos klausia kiek mokėsit..žmogus sako nuo išdirbio ne centais moka...kai kurie ..kaip Ukrainiečiams tik dirbk ...pakraipė galvą ir sako nors jūsų tiek mažai lietuvaičių turėjo omeny 2 mil., bet vis tiek jūs šaunuoliai sugebat mus išlaikyti. Kitiems padedam, bet visa laiką skriaudžiam savą žmogų...ypač kenčia jaunimas, neturėdami būsto..darbo viskas žiauriai bransgsta...pirmaujam Lietuvėlė ..kainom..taigi jiems Ameriką padės..kažkada dar mano močiutė pasakojo, kaip Lietuvai JAV žadėjo padėti..sako stovim galvas iškėlę ir laukiam...taip ir pamirė nesulaukus ir neparskridus amerikonams.

R

R portretas
Tiesa man jau visiškai vienodai, nes matau visišką valdžios susidūrimą, o ją daryti lietuviams kurie nuomojasi būstą, o uždirba tiek pat kiek ukrainiečiai.? Ar jiems valgyti nebereikia. Neverkit jaunimas išvyko žmonės kuriems iki pensijos dar 10 metų, nes Lietuvoje juos į darbą jau nepriima, o užsienis mielai juos priima, nes sąžiningai dirba
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių