Pereiti į pagrindinį turinį

Vyriausybė trečiadienį ketina peržiūrėti ekonomikos skatinimo priemonių planą

2020-06-08 13:40

Vyriausybės kanclerio pirmasis pavaduotojas Lukas Savickas sako, kad Vyriausybė trečiadienį ketina peržiūrėti pagalbos priemonių verslui paketą, taip pat svarstyti 6,3 mlrd. eurų ilgalaikių investicijų planą.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / V. Skaraičio / Fotobanko nuotr.

„Būtent tai numatyta jau artimiausiame Vyriausybės posėdyje trečiadienį. Yra numatomi svarstyti trys planai, du nauji, vienas su papildomais keitimais. Bus svarstomas tiek COVID-19 valdymo strategijos priemonių planas. Numatoma svarstyti kovo mėnesio patvirtinto priemonių plano patikslinimą pagal tam tikras priemones, taip pat ekonomikos DNR planas“, – pirmadienį nuotolinėje spaudos konferencijoje sakė L. Savickas.

Anot jo, situacija su pagalbos priemonių paketu yra nuolat kintanti.

„Visuomet sakėme, kad reikia dviejų greičių reakcijos. Tas pirmasis ekonomikos planas buvo greitoji reakcija, gaisro gesinimas, siekiant stabilizuoti situaciją, o šiuo metu svarstomas ateities ekonomikos DNR planas turėtų atliepti kintančios situacijos lūkesčius, kaip padėti verslui prisitaikyti, kaip padėti mūsų ekonomikai išnaudoti globalius tendencijos pokyčius ekonomikoje, kad pasinaudotume atsirandančiomis naujomis galimybėmis“, – teigė Vyriausybės atstovas.

ELTA primena, kad Finansų ministerija parengė ilgalaikių investicijų ekonomikos skatinimui planą. Jame išskirti 5 prioritetai, į kuriuos siūloma koncentruotis – žmogiškasis kapitalas, skaitmeninė ekonomika ir verslas, inovacijos ir moksliniai tyrimai, ekonominė infrastruktūra bei klimato kaita ir energetika.

Šioms ilgalaikio poveikio investicijoms iš viso numatoma skirti 6,3 mlrd. eurų, iš kurių beveik 1,8 mlrd. eurų yra naujos investicijos, likusi dalis – paspartintos jau suplanuotos investicijos.

Už investicijų įgyvendinimą bus atsakingos ministerijos pagal savo kompetencijų sritis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų